marmer-in-de-badkamer

Waarom marmer in de badkamer een goed idee is

Als er één materiaal is dat mensen met luxe associëren, is het wel marmer. Tijdloos, prachtig en klassiek – een ogenschijnlijk goede keuze dus, ook als het gaat om badkamerinrichting. Toch kent marmer een nadeel. In dit blog lees je hoe dat zit en hoe Marlan daar een oplossing voor heeft.

Natuursteen met luxe uitstraling

Marmer is een metamorf gesteente. Dat houdt in dat de kalksteen diep in de aardkorst wordt blootgesteld aan wisselende temperaturen, druk of vloeistoffen. Door dit jarenlange proces ontstaan die kenmerkende ‘aderen’ die je door de steen ziet lopen. Het resultaat? Prachtige platen met unieke patronen. Veel marmerplaten in Nederland komen uit Italië en Griekenland. Afhankelijk van de groef verschillen de kleuren en patronen.

Enige nadeel: marmer is poreus

Hoe mooi marmer ook is, het materiaal kent één nadeel: het is poreus. De natuursteen zit vol met minuscule gaatjes, poriën, waardoor viezigheid er makkelijk intrekt. Marmer in de badkamer levert dan ook regelmatig praktische problemen op. Vooral op de vloer trekt het veel vuil aan. Bacteriën en schimmels hechten zich aan marmer, wat het uiterlijk al op korte termijn aantast.

Is er een oplossing voor als je marmer in de badkamer wilt, zonder dit nadeel? Gelukkig wel: solid surface met een marmerlook. Dit is haast niet van echt te onderscheiden. Ons duurzame oppervlaktemateriaal heeft de voordelen van synthetisch materiaal. Het is niet poreus, hartstikke duurzaam en vocht- en vlekbestendig. En door de meer dan 60 kleurvariaties, heeft het ‘marmer’ altijd een unieke look.

Benieuwd naar onze mogelijkheden? Vraag een offerte aan.

Toepassingen van marmer in de badkamer

Je kunt marmer op verschillende manieren toepassen in de badkamer. Misschien houd je van marmeren details. In dat geval is een wastafelblad of douchevloer met marmerlook ideaal. De luxe details tillen je badkamerinterieur op een subtiele manier naar een hoger niveau.

Mag het juist wel wat meer? We zien genoeg hotelbadkamers en projecten waar marmer juist de boventoon voert. Daar passen onze wandplaten of een volledige marmer-badkamervloer geweldig bij. Doordat marlan naadloos is te verlijmen, lijken zelfs de grootste platen uit één deel te bestaan. Natuurlijk zijn de badkamertegels ook met een zichtbare naad te verlijmen. Met marlan ligt jouw gedroomde badkamer met marmerlook binnen handbereik.

Kleuren marmer

Solid surface met een marmerlook is beschikbaar in allerlei kleuren en patronen. We produceren marlan zelfs in meer dan 60 standaardkleuren. Hierdoor is er altijd een geschikte variant te vinden, welke badkamerstijl je ook wilt.

Wit marmer is een populaire kleurvariant in de badkamer, doordat het luxe en fris oogt. Een groter contrast kan ook, zoals roze of zwarte marmerlook-tegels met een witte ader. Liever witte tegels met bijvoorbeeld een rode of blauwe ader? Met solid surface krijgen badkamers precies die look die architecten en interieurbouwers voor ogen hebben.

Eens sparren over solid surface marmer in de badkamer? Door onze 30 jaar ervaring en brede expertise is er heel veel mogelijk. Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface