Marlan in de keuken en badkamer

Solid surface verrijkt de badkamer en keuken

Solid surface wordt steeds vaker gebruikt in keukens en badkamers. Bij Marlan merken we dat architecten en interieurbouwers steeds vaker met solid surface werken. Marlan lijkt qua look & feel op steen, maar het is een duurzame kunststof.

Solid surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Het is een nieuwe generatie van gegoten of gespoten minerale polymeer-producten. Solid surface is een mix van speciale harsen met minerale vulstoffen op aluminiumbasis. Het oppervlak is spiegelglad.

Solid surface wordt in mallen gegoten. Doordat het materiaal naadloos te verlijmen is, heeft een architect of interieurbouwer ongelimiteerde mogelijkheden. Daarnaast is solid surface zeer hygiënisch, omdat bacteriën zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. Wil je meer weten over het solid surface productieproces van marlan?

Solid surface in de keuken

Solid surface is uitermate geschikt in de keuken, bijvoorbeeld als aanrechtblad. Doordat het materiaal naadloos is te verlijmen, lijkt het uit één stuk te zijn gemaakt. Kunststof keukenbladen van marlan zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar.

moderne-keuken-met-solid-surface

Die kleur wordt volledig vermengd met de andere componenten van de solid surface. Als je het aanrechtblad op maat wilt zagen, dan is dat geen enkel probleem. Het materiaal ziet er overal hetzelfde uit, ook op de zaagsnede.

Makkelijk in onderhoud en schoonmaak

Het dagelijks schoonmaken van je marlan kunststof keukenblad doe je met een vochtig doekje. Omdat het materiaal vuilafstotend is, heb je dat in een handomdraai gedaan.

Zitten er kleverige vlekken op het materiaal (limonade, fruit, vette vingers), dan gebruik je een vaatdoekje met natuurlijke schoonmaakmiddelen, zoals groene zeep.

Moeilijke vlekken op het kunststof aanrechtblad kun je voorzichtig met een doekje met vloeibaar schuurmiddel of met een schuursponsje verwijderen. Voorbeelden van moeilijke vlekken zijn nagellak, make-up en ijzerkrassen. Ook eventuele kleine krassen kun je op deze manier wegwerken.

solid-surface-aanrecht-in-keuken

Solid surface in de badkamer

Solid surface in de badkamer is pure luxe. In tegenstelling tot marmer of keramiek voelt solid surface niet koud aan. Interieurbouwers en installateurs kiezen steeds vaker voor marlan. Doordat het materiaal naadloos te verlijmen is, wordt het gebruik van kit overbodig. Dit geeft een verfijnde uitstraling. Solid surface heeft een gladde structuur, is hygiënisch en slijtvast.

Solid surface wastafels, waskommen, badkamermeubels en douchevloeren

De wastafels en waskommen van solid surface zijn het bekendst. Deze producten worden in een mal gegoten, wat een strakke en verfijnde uitstraling geeft. Minder bekend zijn de douchevloeren van solid surface. Door de unieke eigenschappen leent het materiaal zich uitstekend voor het gebruik als douchevloer.

Wil je solid surface gebruiken in jouw badkamer? Wij werken samen met professionele installateurs en interieurbouwers.

solid-surface-wastafel-met-hout

Al onze solid surface badkamermeubels, douchevloeren, baden en waskommen worden gemaakt in onze Nederlandse fabriek. Marlan produceert al meer dan 32 jaar solid surface. Een Hollands product waar we trots op zijn.

De voordelen van solid surface in de badkamer en keuken

  • Vochtbestendig. Vocht kan niet doordringen in het gladde oppervlak van marlan, zodat het ideaal is voor toepassing in de (professionele) keuken en in vochtige ruimten, zoals de badkamer.
  • Voedselveilig. Rauw vlees op het aanrecht? Een ei laten vallen op je werkblad? Geen probleem. Bacteriën maken geen schijn van kans. Onze solid surface biedt optimale voedselveiligheid.
  • Vlek-werend. Het oppervlak zonder poriën stoot vlekken af en is makkelijk schoon te houden.
  • Makkelijk te herstellen. Het oppervlak van marlan is geschuurd. Het voordeel daarvan is dat het onderhouden kan worden. Marlan is een duurzaam materiaal dat niet snel beschadigt. Komen er toch krassen of beschadigingen op het materiaal, dan kun je dit keurig laten wegwerken.
  • Kleurvast. De gekozen kleur blijft mooi, ook als het marlan product in de zon staat.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je eens sparren met onze solid surface specialisten? Neem contact met ons op of vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

 

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface