Solid surface is hygienisch

Solid surface schoonmaken: handige tips

Dat solid surface ons favoriete materiaal is, schuiven we niet onder stoelen of banken. Onze producten zien er mooi uit en gaan ontzettend lang mee, vooral als je ze op de juiste manier schoonmaakt.

Maar solid surface schoonmaken, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Welke middelen kun je wel en beter niet gebruiken? Over een paar minuten weet je het.

Solid surface schoonmaken, een koud kunstje


Solid surface-producten zijn perfect voor in de keuken en badkamer. Onze hygiënische
wastafels en aanrechtbladen maken steeds vaker onderdeel uit van het interieur bij mensen thuis, op campings en in hotels.

Het dagelijks onderhoud van deze solid surface-producten is een koud kunstje. Door het niet-poreuze oppervlak is Marlan namelijk waterbestendig en vlekwerend. Een natte, zachte doek is genoeg.

Is er eten of drinken geknoeid op het keukenblad? Viel er een beetje tandpasta of make-up op de wastafel? Gebruik dan een nat vaatdoekje met wat zeep. Veeg het oppervlak daarna droog en de solid surface ziet er weer uit als nieuw.

schoon-keukenblad-van-solid-surface

Hardnekkig vuil of vlekken

Heeft er lange tijd viezigheid op het solid surface-oppervlak gelegen? Of zijn kleurstoffen niet direct goed weggespoeld? Dat kan voor hardnekkige vlekken zorgen. Gelukkig geldt ook hier: maak de solid surface schoon met een zacht sponsje en zeep. Dat is vaak voldoende om de solid surface weer brandschoon te krijgen.

En wil je het sanitair te lijf gaan met chemicaliën? Dat is geen enkel probleem. Marlan solid surface is bestand tegen zware chemische stoffen, zoals schurend schoonmaakmiddel. Om die reden passen we het zelfs toe in laboratoria en scheikundelokalen. Spoel na een schoonmaakbeurt met chemicaliën wel altijd goed af met schoon en warm water.

Kalk verwijderen van solid surface

Op materialen die dagelijks in aanraking komen met water, ontstaat vrijwel altijd een zekere mate van kalkaanslag. Dit lijkt misschien onschuldig, maar de aanslag kan uiteindelijk zo hard worden als steen. En dan wordt schoonmaken een flinke klus.

Voor het verwijderen van kalkafzetting op solid surface gebruik je antikalkproducten of een zachte schuurcrème. Laat het even inwerken en wrijf het oppervlak schoon met water. Ook hier geldt weer: spoel goed na met schoon water.

Houd hier rekening mee tijdens het schoonmaken


Marlan solid
 surface is een sterk materiaal, maar natuurlijk niet onverwoestbaar. Zo zijn er een paar dingen waar je op moet letten wanneer je een wastafel, aanrechtblad of ander product van ons schoonmaakt.

  • Wees voorzichtig met heet water. Spoel koud water mee om beschadigingen te voorkomen.
  • Zet geen hete voorwerpen op solid surface. Gebruik, net als bij andere materialen, een onderzetter.
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen, zoals staalborstels of schrapers. Dit veroorzaakt krassen.

Beschadigd oppervlak herstellen


Marlan is een oersterk Hollands product. Toch is de solid surface niet volledig onverwoestbaar. Is er onverhoopt een krasje gekomen op het oppervlak? Zelf even schuren met een schurend middel is vaak al voldoende. Het blad ziet er daarna weer uit als nieuw.

Wist je dat je op onze gekorrelde en lichtgekleurde solid surface-platen minder snel krasjes ziet dan op de effen kleuren? Marlan produceert solid surface in meer dan 60 standaard kleuren.

Is het oppervlak van de solid surface echt flink beschadigd? In dat geval kun je beter onze experts inschakelen. Wij repareren het materiaal geheel onzichtbaar. Hierdoor lijkt het alsof de beschadiging er nooit heeft gezeten. Mail naar info@marlan.com of bel ons op 0594-515080

Solid as a Service: altijd goed onderhouden


Voor veel van onze klanten, waaronder hotelketens en restaurants, is beschadigd sanitair verschrikkelijk. Vaak leidt het tot hoge reparatiekosten en daarnaast zit dit het comfort van hun gasten in de weg. Daar hebben wij iets op bedacht:
Solid as a Service.

Met deze oplossing betalen afnemers alleen voor het gebruik van onze solid surface-producten. Geen grote investering vooraf en altijd perfect onderhouden sanitair. Meer weten? Neem contact op met Dolf Boorsma voor de mogelijkheden.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface