Wat is solid surface?

Marlan: duurzaam, praktisch en prachtig

Solid surface is een kunststof 2.0: stukken duurzamer, van hoogwaardiger kwaliteit en met betere bescherming. Marlan wordt gemaakt in Nederland en vertrouwd over de hele wereld. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: van keukens en badkamers tot scholen, ziekenhuizen en jachten.

wit-design-keukenblad-van-solid-surface

Solid surface is een massief oppervlaktemateriaal. Marlan heeft unieke eigenschappen en een luxe uitstraling. Het bestaat uit een speciaal ontwikkelde polyesterhars, minerale vulstoffen en kleurdragers. 

De meeste mensen kennen solid surface als een materiaal met een mat witte afwerking. Bij marlan gaan we een stapje verder: alle kleuren zijn mogelijk. Ga je in een hotel voor chique badkamers? Zoek je als interieurbouwer een bijzonder keukenblad voor een van je projecten? Praktische wastafels in de stijl van jouw vakantiepark? Marlan gaat prachtig op in iedere omgeving.

Solid surface is een massief, niet-poreus materiaal

Het opvallendste kenmerk van solid surface is dat het niet-poreus is. Dat betekent dat het volstrekt glad is. Hierdoor kunnen bacteriën zich niet hechten aan het oppervlak, is het vlekwerend en tegelijkertijd sterk en robuust. In tegenstelling tot veel andere materialen is solid surface massief. Hierdoor zijn eventuele beschadigingen onzichtbaar weg te werken – het is een kwestie van opschuren.

Marlan combineert de voordelen van synthetische materialen met de schoonheid van natuursteen. Onze solid surface lijkt op marmer en graniet, maar is stukken lichter en voelt niet koud aan. Dat we het driedimensionaal kunnen verwerken, maakt vormen mogelijk die je met traditionele materialen niet bereikt.

solid-surface-wastafels

De voordelen van solid surface

Solid surface kent vele voordelen. Bij Marlan hebben we solid surface doorontwikkeld en het nóg unieker gemaakt. We nemen de belangrijkste eigenschappen hieronder met je door, in willekeurige volgorde. Iedere eigenschap op zich is al een reden om voor marlan te kiezen. Al die andere kwaliteiten krijg je er dan gratis bij.

Marlan solid surface is:

  • Niet-poreus en zeer hygiënisch. Het oppervlak is volstrekt glad. Schimmels en bacteriën kunnen zich niet aan het oppervlak hechten. Hierdoor is marlan geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen, de kinderopvang, scholen en tandartspraktijken.

  • Robuust. Marlan is behoorlijk hufterproof. Alleen als iemand flink zijn best doet, is het oppervlak te beschadigen. En zelfs dat is geen ramp: we kunnen het snel en onzichtbaar herstellen.

  • Sterk en duurzaam. Marlan gaat lang mee en wordt duurzaam geproduceerd. We hergebruiken eigen afval en produceren zo goed als CO2-neutraal. Onlangs introduceerden we zelfs een volledig circulaire solid surface.

  • Driedimensionaal te vormen. We kunnen de solid surface verwerken tot allerlei driedimensionale vormen. Organische vormen in het design? Met marlan kan het.

  • Vochtbestendig en snel schoon. Vocht dringt niet door in het gladde oppervlak van marlan. Daarmee is het een ideale toepassing in de (professionele) keuken en in vochtige ruimten, zoals de badkamer.

  • Voedselveilig. Rauw vlees op het aanrecht? Een ei laten vallen op je werkblad? Geen probleem. Onze solid surface biedt optimale voedselveiligheid. Schoonmaken is een koud kunstje – een doekje met zeep is al genoeg.

  • Naadloos. Marlan is naadloos te verlijmen. We maken een bijpassende lijm in exact dezelfde kleur als de solid surface. Zo lijken losse delen altijd uit één stuk te zijn gemaakt. Marlan kan worden gezaagd, geschuurd en gepolijst als elk hardhouten product.

  • Kleurrijk. Marlan is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Die kleur vermengen we volledig met de andere componenten van de solid surface. Als je een stuk van je werkblad wilt afzagen, is dat geen enkel probleem.

  • Bestand tegen chemische stoffen en vlekken. Het niet-poreuze oppervlak stoot vlekken af en beschadigt niet door chemicaliën. Ideaal voor het scheikundelokaal of een fabrieksruimte.

  • Lichtdoorlatend. Marlan is translucent te maken. Vooral bij wisselende lichtinval of belichting geeft dit een unieke uitstraling.

Enthousiast geworden door deze lijst met unieke eigenschappen? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor jouw project.

Toepassingen van solid surface

Architecten en interieurbouwers zijn lyrisch over marlan. En dat is ook niet zo vreemd, gezien de prachtige eigenschappen. Het is een duurzaam materiaal, sterk, mooi en reparabel. Het is hygiënisch, waterbestendig en naadloos. Het is in elke vorm, kleur en textuur te krijgen. Daardoor is marlan solid surface niet alleen ideaal in huis, maar ook in de zorg, horeca en retail. Als je het één keer gebruikt in een project, wil je nooit meer anders.

Een greep uit de talloze toepassingen van marlan: werkbladen, wastafels, aanrecht- en keukenbladen, ligbaden, douchevloeren, achterwanden, tafels, vensterbanken, balies, wandbekleding, gevelbekleding, meubels, frontjes en laden.

Waar is marlan solid surface te koop?

Marlan heeft een netwerk van distributeurs, interieurbouwers en installateurs. Zij vertegenwoordigen ons. Zij zorgen voor de installatie, de afwerking en het onderhoud van de solid surfaces. Hun en onze vakkennis en ervaring garandeert een product waar je jarenlang zorgeloos van geniet. We geven er maar liefst 10 jaar garantie op.

Halffabricaten van Marlan worden exclusief via distributeurs verkocht. In Nederland zijn dit Maiburg, Hout Decoratief Noord en Hout Import Reuver.

Technische data van marlan

Wil je precies weten hoe onze solid surface in elkaar zit? Download gerust de technische details en de productsheet van marlan. Je ontvangt de pdf-bestanden direct per mail.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface