Marlan in de zorg

Marlan in de zorg: betrouwbaar en hygiënisch

In de zorg wil je werken met materiaal waarop je kunt vertrouwen. Materiaal dat zowel zorgpersoneel als facilitair personeel ondersteunt in hun werk. Marlan solid surface is dat materiaal. Ook is het enorm veelzijdig. We maken er van alles mee: van wastafels en balies tot volledige wanden.

Bovendien voldoet marlan aan de hoge hygiëne-eisen die in de zorg gelden. Kortom, marlan is een duurzaam en hygiënisch materiaal met oneindig veel productmogelijkheden en een frisse, luxe uitstraling.

Onderhoudsarm materiaal met een frisse uitstraling

Marlan is flexibel en sterk. Het kan worden verwerkt in platen voor wanden en vloeren, maar ook in gebruiksproducten als wastafels, balies en keukenbladen. Specifiek voor de zorg hebben we de Antaris wastafel gemaakt.

MIVA Wastafel - Marlan® Solid Surface

Een groot pluspunt voor de zorg is dat marlan zeer hygiënisch is. De solid surface platen worden namelijk naadloos met elkaar verlijmd. Hierdoor wordt kitten verleden tijd en daarmee ook de bacteriën die zich in de kit kunnen nestelen. Bovendien is marlan niet poreus. Er blijft dus geen water achter in kieren en de kans op lekkage wordt aanzienlijk verkleind. Deze eigenschap is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar bespaart het personeel ook veel tijd doordat marlan makkelijk te onderhouden is.

Duurzaam maatwerk

Marlan is kleurvast. Het vergeelt niet, zelfs niet na intensief gebruik of blootstelling aan veel zonlicht. Solid surface is ook goed bestand tegen chemicaliën. Beschadigingen komen daardoor nagenoeg niet voor. Hierdoor blijven de onderhoudskosten laag. Een badkamer van marlan blijft dus die frisse uitstraling houden, al wordt hij jarenlang gebruikt.

Doordat marlan solid surface een materiaal is dat wordt gegoten, is het zeer veelzijdig. Een uitsparing in de balie? Geen probleem. Een wastafel met brede randen voor extra grip? Doen we. Nadat alles goed is opgemeten, worden de platen op maat gemaakt. Hierdoor passen ze precies en voldoen ze aan de specifieke behoeften van de zorginstelling.

Maatwerk moet natuurlijk ook een passende uitstraling hebben. Marlan is verkrijgbaar in vele kleuren. Met die vele kleurmogelijkheden en uitstralingen past marlan in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, huisartsenpraktijken en apotheken, van groot tot klein, met een zakelijke of huiselijke sfeer.

Belangrijke voordelen van marlan in de zorg op een rijtje:

  • Zeer hygiënisch. Door naadloos verlijmen, een waterdicht oppervlak en een hoge tolerantie voor chemicaliën voldoet marlan aan de hoge hygiëne-eisen die gelden in de zorg.
  • Duurzaam. Marlan gaat lang mee, heeft lage onderhoudskosten en behoudt zowel kleur als vorm.
  • Uniek maatwerk. De wanden, vloeren en waskommen worden zo gemaakt dat ze precies passen bij de zorginstelling. Ze hebben altijd de juiste maat en de gewenste uitstraling.

Wil je weten wat marlan solid surface jouw zorginstelling kan opleveren? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag met je mee.

© 2014 - 2022 Marlan® Solid Surface