Marlan in de zorg

Hygiënische interieur-inrichting voor zorginstellingen

In de zorg wil je werken met materiaal waarop je kunt vertrouwen. Materiaal dat zowel zorgpersoneel als facilitair personeel ondersteunt in hun werk. Marlan solid surface is dat materiaal. Het is geschikt voor brede toepassingen in zorginstellingen: van tafels en balies tot wastafels en douchewanden.

Bovendien voldoet marlan aan de hoge hygiëne-eisen die in de zorg gelden. Het is niet poreus en kan tegen een stootje. Door ons maatwerk zijn de productmogelijkheden eindeloos – maar altijd met een frisse, luxe uitstraling.

projectinrichting in de zorg met solid surface

Onderhoudsarm materiaal met een frisse uitstraling

Marlan is flexibel en sterk. Het kan worden verwerkt in platen voor wanden en vloeren, maar ook in gebruiksproducten als wastafels, balies en keukenbladen. Zo maakten we specifiek voor zorginstellingen de Antaris wastafel.

Een groot pluspunt voor zorginstellingen is dat marlan zeer hygiënisch is. We kunnen de solid surface platen namelijk naadloos met elkaar verlijmen. Hierdoor wordt kitten verleden tijd en daarmee ook de bacteriën die zich in de kit kunnen nestelen. Bovendien is marlan niet poreus. Er blijft dus geen water achter in kieren en de kans op lekkage wordt aanzienlijk verkleind. Deze eigenschap is niet alleen belangrijk voor de hygiëne, maar bespaart het personeel ook veel tijd doordat onze solid surface makkelijk is schoon te maken.

MIVA Wastafel - Marlan® Solid Surface

Duurzaam maatwerk voor zorginstelling-interieurs

Marlan is kleurvast. Het vergeelt niet, zelfs niet na intensief gebruik of blootstelling aan veel zonlicht. Solid surface is ook goed bestand tegen chemicaliën. Beschadigingen komen daardoor nagenoeg niet voor. Hierdoor blijven de onderhoudskosten laag. Een badkamer van marlan blijft dus die frisse uitstraling houden, al wordt hij jarenlang gebruikt.

Doordat marlan solid surface een materiaal is dat wordt gegoten, is het zeer veelzijdig. Een uitsparing in de balie? Geen probleem. Een wastafel met brede randen voor extra grip? Doen we. Nadat alles goed is opgemeten, worden de platen op maat gemaakt. Hierdoor passen ze precies en voldoen ze aan de specifieke behoeften van de zorginstelling.

Maatwerk moet natuurlijk ook een passende uitstraling hebben. Marlan is verkrijgbaar in vele kleuren. Met die vele kleurmogelijkheden en uitstralingen past marlan in ziekenhuizen, verzorgingshuizen, huisartsenpraktijken en apotheken, van groot tot klein, met een zakelijke of huiselijke sfeer.

Belangrijke voordelen van marlan in de zorg op een rijtje:

  • Zeer hygiënisch. Door naadloos verlijmen, een waterdicht oppervlak en een hoge tolerantie voor chemicaliën voldoet marlan aan de hoge hygiëne-eisen die gelden in de zorg.
  • Duurzaam. Marlan gaat lang mee, heeft lage onderhoudskosten en behoudt zowel kleur als vorm.
  • Uniek maatwerk. De wanden, vloeren en waskommen worden zo gemaakt dat ze precies passen bij de zorginstelling. Ze hebben altijd de juiste maat en de gewenste uitstraling.

Wil je weten wat marlan solid surface jouw organisatie kan opleveren? Ben je een interieurarchitect voor zorginstellingen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We denken graag mee over jouw project.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface