Over Marlan

Het verhaal van Marlan en marlan

De geschiedenis van het bedrijf Marlan en het product marlan begint in 1986. De markt van solid surface is booming. Vooral keukenbladen zijn in trek. De toenmalige directeur ontwikkelt in samenwerking met DSM een polyesterhars.

Hij noemt zijn gloednieuwe product marlan. Het grote verschil met de bestaande solid surfaces in die tijd is de hars. Marlan is gemaakt van polyesterhars. De polyester solid surface van marlan is beter bestand tegen chemicaliën. Je kunt er bijvoorbeeld aceton op knoeien zonder het oppervlak te beschadigen. Een prijsverschil is er niet echt, maar Marlan heeft een belangrijk thuisvoordeel. Die produceert gewoon in Nederland.

In de jaren tussen 1986 en nu kent het bedrijf pieken en dalen. Dat komt vooral door een gebrek aan focus en richting. Dat veranderde een paar jaar geleden, toen de huidige directeur de leiding overnam. Alle aandacht gaat nu naar het materiaal en de toepassingsmogelijkheden daarvan.

Marlan heeft 32 jaar ervaring met Solid Surface

“Wij zijn een productiebedrijf en we maken marlan,” legt Rik Heerema uit, “Daar zijn we goed in, daar leggen we ons op toe. We werken graag samen met verwerkende partijen, dealers, architecten en interieurbouwers. Zij verstaan hun vak, wij het onze. Platen, maatwerk, serieproductie – kom maar door. Wij gaan ervoor.”

Maatwerk solid surface in de Marlan fabriek

Marlan werkt graag samen

Samenwerking is kenmerkend voor Marlan. “We zijn misschien niet echt een familiebedrijf, maar we voelen ons wel een familie,” aldus directeur Rik Heerema. Bij Marlan werken we open en transparant met elkaar samen. Onderling en met onze partners en klanten. Zo realiseren we unieke projecten, waarbij we samen een eindproduct afleveren dat de verwachtingen overtreft. Daarbij zijn we bij Marlan innovatief en zijn we precies koppig genoeg om een unieke solid surface te produceren.

De missie, visie en ambitie van Marlan

Missie

Marlan produceert een prachtig materiaal dat de verwachtingen van onze partners en afnemers overtreft. Daarbij bieden wij ook de ondersteuning die nodig is om marlan verder te verwerken.

Visie

Heel Europa kent marlan als een mooie en duurzame solid surface. Dat is ook logisch, omdat marlan in hotels, huizen, jachten en zorginstellingen wordt gebruikt voor allerlei doeleinden.

Ambitie

Behalve op de mogelijkheden van marlan richt het bedrijf zich sterk op groei. De ambitie is om actief te zijn in heel Europa.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface