ligbad van solid surface

Bad kiezen: dit zijn de opties

Badkamers zijn steeds meer een plek om tot rust te komen en waar mensen in drukke tijden een moment voor zichzelf pakken. Ben je van plan om de badkamer op te knappen? Een bad kiezen doe je niet zomaar. In dit blog nemen we alle opties met je door. Zo kies jij het perfecte bad voor jouw huis of project.

Verschillende soorten baden


Als het om badkuipen gaat, heb je nogal wat om uit te kiezen. De verschillende opties staan mooi in bijna elke badkamer. In de meeste gevallen bepaalt de beschikbare ruimte welk bad je kiest. We lopen de verschillende bad-soorten bij langs.

Ligbad
Het ligbad is een klassieker. In dit bad heb je genoeg ruimte om lekker languit te liggen. Je hoofd net boven de bubbels uit en even volledig relaxen – klinkt goed, toch? Ligbaden zijn meestal rechthoekig en beschikbaar als ingebouwde en vrijstaande variant. 

Hoekbad
Een hoekbad is ideaal wanneer je geen ruimte hebt voor een standaard-bad, of simpelweg ruimte wil besparen in de badkamer. Hoekbaden zijn beschikbaar in verschillende vormen: rechthoekig, driehoekig, ovaal en kwartrond. Bij die laatste is één hoek van het bad afgerond. Heb je te maken met moeilijke hoeken in de badkamer? Met een bad op maat hoeft dat geen belemmering te zijn.

Inbouwbad
De meeste mensen met een bad hebben een inbouwbad. Dit is een verzamelnaam voor verschillende soorten baden. Zo kun je een lig- en hoekbad namelijk prima laten inbouwen. Met inbouwen bedoelen we dat het bad tegen de muur is aangebouwd, waardoor het minder ruimte inneemt. Een handig voordeel van inbouwbaden is dat het water er niet aan alle kanten uit kan spetteren – ideaal met kleine kinderen of in huisjes op een recreatiepark.

Vrijstaand bad
Een vrijstaand bad is pure luxe. Perfect voor hotelkamers of voor particulieren die er de ruimte voor hebben. Dit type bad staat volledig los van de muur en is een echte blikvanger. Op zoek naar een uniek bad? Marlan produceert luxe vrijstaande baden in alle kleuren en maten.

solid-surface-ligbad

Materialen van het bad


Een belangrijke stap bij het kiezen van een bad is de materiaalkeuze. Het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van het bad. Wordt het bijvoorbeeld een effen kleur of juist een marmerlook? Met het ene materiaal
kun je meer dan met het andere. We zetten de meestgebruikte materialen voor baden op een rij.

Kunststof bad
Kunststof is een populair materiaal voor baden, waarbij acryl de bekendste variant is. Baden van acryl zijn betaalbaar en voelen niet koud aan. Je stapt er comfortabel in, ook wanneer het bad nog niet helemaal is volgelopen. Let wel op: de kwaliteit van kunststof baden loopt uiteen. Niet elke variant is even sterk en het materiaal kan na verloop van tijd verkleuren.

Solid surface bad
Solid surface is in opkomst. Door de luxe uitstraling en praktische voordelen zijn onze solid surface baden erg populair in zakelijke omgevingen als hotels en recreatieparken. Zo is het materiaal bijvoorbeeld niet poreus en is een bad schoon in een handomdraai. Het is in iedere effen kleur beschikbaar, maar ook een natuursteenlook of terrazzolook is mogelijk.

schuurmachine-marlan-solid-surface

Solid surface lijkt op kunststof, maar is sterker en duurzamer. Het is zelfs bestand tegen sterke chemicaliën, verkleurt niet en is bijna niet te beschadigen. Als er onverhoopt toch een krasje ontstaat, valt dit niet op: solid surface is door en door hetzelfde materiaal.

Natuursteenbad
Ook natuursteenbaden hebben een erg luxe uitstraling. Ze bestaan uit één stuk en zijn ontzettend sterk. Maar omdat natuursteen poreus is, moet je het bad wel goed schoonhouden. Let daarbij op dat je niet een te chemisch schoonmaakmiddel gebruikt. Dat tast steen aan, waardoor het materiaal lelijk kan worden.

Metalen bad
Misschien denk je bij een metalen bad direct aan een ijsbad voor in de tuin. Wees gerust: ook in de badkamer kan een metalen bad goed tot zijn recht komen. Ze bestaan uit plaatstaal of gietijzer en zijn geëmailleerd zodat er geen roest ontstaat. Staal voelt in het begin wat koud aan, maar houdt het warme water qua temperatuur goed vast. 

Bad kiezen? Denk na over de afmetingen


Hoe mooi een bad ook is, het moet wel in en bij de badkamer passen. Met name een vrijstaand bad heeft aardig wat ruimte nodig. Bouw je als interieurbouwer een badkamer waarin minimale ruimte maximaal moet worden benut? Dan biedt het
maatwerk van Marlan een uitkomst. In samenwerking met architecten en interieurbouwers creëren we passende oplossingen. 

Vorm van een bad


Bij Marlan bouwen we baden in elke vorm. Hierbij staan jouw wensen centraal. Moet iemand languit kunnen liggen? Dan is een rechthoekig bad vanzelfsprekend. Gaat het om een grote badkamer met ruimte genoeg in het midden? Dan is een vrijstaand rond of ovaal bad misschien een mooiere optie. Ook bij onze inbouwbaden is alles mogelijk. Gekke hoeken of uitsparingen zijn geen enkel probleem. 

Wist je dat we onze solid surface baden maken in meer dan 60 kleuren? Van marmerlook tot terrazzo en in effen kleuren als Industrial Grey en Pastel Mint. Voor elke toepassing bieden we een passende kleur én lijm. Een bad kiezen was nog nooit zo leuk.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface