Marlan: de solid surface voor architecten

De mooiste materialen

Voor architecten is werken met marlan solid surface een bevrijding. Het is namelijk een materiaal dat je niet beperkt. Marlan kan elke vorm aannemen. Van vloeiende organische lijnen tot strakke geometrische vormen. Marlan is zowel flexibel als robuust. Daarmee is marlan solid surface hét materiaal voor innovatieve en grenzeloze architectuur.

 • Niet-poreus

  Marlan is volstrekt glad. Daardoor is het zeer hygiënisch, omdat bacteriën zich niet aan het oppervlak kunnen hechten.

  Niet-poreus
 • Naadloos te verwerken

  Marlan is naadloos te verlijmen. We kunnen voor elke kleur een exclusieve lijm op maat maken.

  Naadloos te verwerken
 • Kleurrijk en kleurvast

  Marlan is verkrijgbaar in veel mooie kleuren. De gekozen kleur blijft mooi, ook in de zon.

  Kleurrijk en kleurvast
 • Driedimensionaal te vormen

  Door marlan te verwarmen en daarna te buigen, kan het materiaal worden verwerkt tot allerlei driedimensionale vormen.

  Driedimensionaal te vormen
 • Eenvoudig te reinigen

  Marlan schoonmaken? Een vochtig doekje is genoeg. Omdat marlan vuilafstotend is, heb je dat in een handomdraai gedaan.

  Eenvoudig te reinigen
 • Duurzaam

  Solid surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Marlan is een nieuwe generatie van gegoten of gespoten minerale polymeer-producten.

  Duurzaam

De voordelen
van marlan

Maak kennis met marlan: een duurzame kunststof van de hoogst haalbare kwaliteit die we verwerken in platen. Marlan heeft dezelfde uitstraling als marmer of andere natuursteen, maar voelt niet koud aan en is vele malen lichter. Het plaatmateriaal wordt gebruikt voor zowel het interieur als het exterieur. Met marlan maak je onder andere stevige wanden, ronde waskommen en strakke aanrechtbladen.

Als het ontwerp bestaat uit meerdere platen, kunnen we die naadloos met elkaar verlijmen. Met onze speciale POLYMIX tweecomponentenlijm kunnen naadloze en bijna onzichtbare verbindingen tussen marlan-delen worden gemaakt.

Naadloos te verlijmen, kleurvast

Door naadloos verlijmen is jouw ontwerp een rimpelloos geheel. Het materiaal legt je geen beperkingen op en jouw visie komt volledig tot zijn recht. Ook is marlan zeer hygiënisch. Er zijn geen naden waarin bacteriën of schimmels zich kunnen nestelen. Dit maakt onze solid surface uitermate geschikt voor badkamers en keukens. Marlan kan in vele kleuren worden gemaakt, met een hoogglans, zijdeglans of matte finish.

 

Doordat solid surface kleurvast is, heeft zonlicht er geen vat op. Het interieur en exterieur van marlan behoudt de uitstraling die jij als architect voor ogen hebt, ook na jarenlang gebruik. Het plaatmateriaal is zeer slijtvast en niet-poreus. Intensief gebruik van marlan heeft dus geen nadelige gevolgen voor jouw ontwerp. Marlan solid surface is een kleurvast duurzaam materiaal dat in elke denkbare vorm te maken is. Het is een materiaal waarop je kunt vertrouwen. Laat ons compromisloos jouw creativiteit als architect faciliteren.

Marlan als maatwerk partner

Solid surface is het materiaal waarmee de ontwerpen van architecten volledig tot hun recht komen. Tegelijk is het een materiaal waarvan bekend is dat je het produceren moet overlaten aan ervaren professionals. Ze werken bij Marlan. Als ervaren partner nemen wij het maakproces voor onze rekening. Architecten kunnen bouwen en vertrouwen op meer dan 30 jaar kennis en ervaring.

Wil je meer weten over onze solid surface producten of proefmonsters aanvragen

Neem contact op
© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface