Marlan voor overheid en onderwijs

Solid surface: mooi, sterk en praktisch

Publieke gebouwen, zoals gemeentehuizen en scholen, vragen veel van een materiaal. Intensief gebruik en veel voetverkeer maken dat je als architect of interieurbouwer zoekt naar materialen die sterk, duurzaam en praktisch zijn. Marlan is zo’n materiaal. 

Onze solid surface wordt veel gebruikt bij de inrichting van gebouwen voor de overheid en in het onderwijs. Zo wordt het toegepast in kantines en toiletten, maar ook voor bijzondere entreebalies. Met de uitstraling van natuursteen is marlan namelijk ook nog eens prachtig om naar te kijken. Mooi, sterk en praktisch: marlan klinkt als de ideale partner.

Hygiënisch en duurzaam sanitair van solid surface

Als er iets is dat schoon moet zijn, is het wel sanitair. Dat geldt in het bijzonder voor publieke gebouwen, waar dagelijks honderden of duizenden bezoekers rondlopen. Gelukkig zijn de sanitairoplossingen van marlan, zoals onze wastafels, zeer hygiënisch. Onze solid surface is niet-poreus, waardoor bacteriën zich niet aan het oppervlak hechten. 

solid-surface-wastafels

Omdat vocht niet in het oppervlak kan doordringen, is marlan snel gereinigd. Schoonmakers hoeven er maar met een doekje overheen te gaan en het is schoon. 

Duurzaamheid speelt een grote rol bij de inrichting van overheidsgebouwen en scholen. De materialen die je kiest, moeten door veelvuldig gebruik tegen een stootje kunnen. Marlan is behoorlijk hufterproof. De kunststof slijt niet snel. En mocht er toch een beschadiging optreden, dan herstellen we die zo.

Bestand tegen vuil en chemicaliën

Behalve hygiënisch is marlan bestand tegen chemicaliën. Dit maakt het ideaal voor toepassing in laboratoria en de scheikundelokalen van scholen en universiteiten. Demonstratietafels en werkbladen van marlan raken niet beschadigd door de chemische stoffen die worden gebruikt in deze ruimtes.

solid-surface-in-school-laboratorium

Marlan neemt elke gewenste vorm aan

Onze solid surface-platen worden verwarmd en gegoten, waardoor ze elke gewenste vorm kunnen aannemen. Vijfhoekige tafels? Dat kan. Een entreebalie met unieke, driedimensionale vormen? Ook geen probleem. Met marlan ben je niet beperkt in je ontwerp en is alles mogelijk.

Marlan is beschikbaar in meer dan 60 standaardkleuren. Naast die uitgebreide selectie maken wij kleuren op maat, zodat ons materiaal aansluit bij het publieke gebouw waarin de solid surface wordt toegepast. Bij alle projecten leveren we een bijpassende lijm op kleur mee. Dit maakt echt naadloze verlijming mogelijk. En dat is iets dat marlan onderscheidt van andere solid surfaces.

Belangrijke voordelen van marlan voor overheid en onderwijs:

  • Duurzaam. Marlan is oersterk en raakt niet snel beschadigd. Gebeurt dit toch? Dan repareren wij het zonder dat je er nog iets van ziet.
  • Hygiënisch. Doordat marlan niet-poreus is, kunnen bacteriën zich niet hechten aan het oppervlak. Het is snel schoon te maken.
  • Driedimensionaal te vormen. Door het te verwarmen en te gieten, geven we marlan elke gewenste vorm. Een ontwerper wordt nooit meer beperkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Wil je eens sparren met onze solid surface specialisten? Neem contact met ons op of vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

 

 

© 2014 - 2021 Marlan® Solid Surface