Solid surface in iedere kleur

Wat doet kleur met een interieur

Je wilt niet alleen een functioneel en duurzaam interieur: het moet ook mooi zijn. 

Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. De juiste kleur kan een interieur maken, de verkeerde kleur kan ervoor zorgen dat je je niet op je plek voelt. 

Daarom moet je kiezen voor een kleur die bij de ruimte en bij jou past. En natuurlijk moet de kleur lang meegaan.  

In dit blog behandelen we de volgende onderwerpen:

  • het effect van kleur in huis;
  • de beschikbare kleuren van marlan;
  • de voordelen van marlan; 
  • de bijpassende lijm; 
  • proefmonsters van kleuren.

Het effect van kleur in huis

Mensen hechten veel waarde aan kleur. Verschillende kleuren hebben verschillende betekenissen: geel is energiek en vrolijk, blauw is koel en betrouwbaar en groen doet ons denken aan de natuur. 

Geen wonder dat kleur belangrijk is in je interieur. De kleuren van een ruimte kunnen je stemming beïnvloeden. De algehele look van de kamer hangt af van de kleuren die je gebruikt. Ga je voor stijlvol zwart, fris wit of een knalkleur? Wil je een effen kleur, of toch een patroon?

Bibliotheek solid surface

Kleuren marlan solid surface

Marlan solid surface kun je in iedere kleur krijgen. We hebben een ruime selectie aan standaardkleuren: meer dan 60. Je kunt kiezen voor effen tonen of gemêleerde kleuren. We kunnen het product zelfs een marmeren look geven.

Heb je specifieke kleurwensen? Geen probleem. We kunnen een kleur voor je op maat mengen – effen, of met een patroon. Elke kleur die je wilt hebben, kunnen wij voor je maken. 

Wij beperken je niet met een set standaardkleuren. In plaats daarvan kun je bij ons al je ideeën tot uitvoering laten komen, met exact de tint die jij wilt. 

Kleurmogelijkheden marlan

Doordat wij alle kleuren met of zonder patroon kunnen maken, zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor alle wensen en stijlen hebben wij een mooie oplossing.

Stel, je wilt een keukenblad van marlan. Als je een authentieke keuken hebt, wil je waarschijnlijk een aanrechtblad met granietlook of een marmeren look. Maar als je een strakke, moderne keuken hebt, past een felle unikleur daar juist weer goed bij. 

Hetzelfde geldt voor een balie: als binnenkomer in je bedrijf moet die opvallen, en tegelijkertijd bij de rest van het interieur passen. Ook in dat geval wil je keuzevrijheid hebben.

Marlan is daarnaast een fijne keuze voor in je badkamer, bijvoorbeeld in de vorm van een douchevloer, bad of wastafel. Een mooie tint wit is altijd goed in de badkamer, maar natuurlijk niet verplicht. Een gemêleerde kleur is origineel en staat chic. 

Extra voordeel in de badkamer: marlan voelt niet koud aan, in tegenstelling tot natuursteen of keramiek. Dat betekent geen koude voeten meer als je ’s ochtends onder de douche stapt.

Marlan is kleurvast

Solid surface is duurzaam materiaal: het gaat lang mee. Het is dan belangrijk dat de kleur niet vervaagt. Daarom is marlan kleurvast. Het verbleekt bijvoorbeeld niet in de zon. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je aanrechtblad over 10 jaar vaal is.

Wij vermengen de kleur met de andere ingrediënten van marlan. Dat betekent dat het materiaal door en door dezelfde kleur heeft. Je kunt een blad doormidden zagen en je ziet geen kleurverschil. Dit zorgt voor een kwalitatief hoogstaande kleur die langer meegaat dan wanneer er alleen een kleurlaagje op het materiaal zit.

Bijpassende kleur lijm 

Als je een mooie kleur hebt uitgekozen, wil je natuurlijk niet dat je eindproduct lelijke lijmranden heeft. Daarom hebben wij bij elke kleur een bijpassende lijm. Deze lijm ontwikkelen wij zelf, speciaal voor elke kleur. Ook als je een op maat gemaakte kleur hebt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de kleur van de lijm afwijkt van het materiaal.

Wij lijmen onzichtbaar en naadloos. Zo lijkt het alsof je product van marlan uit één stuk gemaakt is. Gemêleerde kleuren worden eveneens onzichtbaar verlijmd.

Marlan is kleurvast en kleurrijk

Maak je ideeën waar met marlan

Niet alleen qua kleur, maar ook wat betreft design biedt marlan alle vrijheid. Van organische vormen tot strakke lijnen – alles is mogelijk. Dit komt doordat het product door en door dezelfde kleur heeft en doordat we bijpassende lijm hebben ontwikkeld. 

Je wordt dus niet beperkt door het materiaal. Marlan geeft je juist de vrijheid om je ideeën waar te maken. Zoals het hoort.  

Bij twijfel: proefmonsters van marlan-kleuren

Het is niet de bedoeling dat je jarenlang met een kleur zit die toch net niet is wat je wilt. Dat begrijpen we bij Marlan. Daarom kun je bij ons gratis en vrijblijvend proefmonsters aanvragen. Twijfel je tussen verschillende wittinten? Dan sturen we een paar kleurstalen op. Als je heel verschillende kleuren wilt vergelijken, kan dat natuurlijk ook. 

Daarnaast hebben we complete monsterkoffers met ons hele assortiment standaardkleuren. Die kun je eveneens bij ons opvragen. Ons design is niet alleen Nederlands, we produceren hier ook gewoon. Omdat wij een Nederlands bedrijf zijn, hebben we kortere wachttijden dan solid-surface-producenten uit het buitenland. Als je dan eenmaal je keuze hebt gemaakt, hoef je dus niet meer lang te wachten.

Marlan proefmonsters

Marlan in je interieur

Als je iets moois in huis wilt hebben dat lang meegaat, is marlan solid surface de juiste keuze. Je hebt complete keuzevrijheid, omdat we iedere kleur kunnen mengen. Daarnaast kunnen we onzichtbaar verlijmen. Dat betekent dat je qua kleur en design niet beperkt wordt door het materiaal. En als je twijfelt, sturen we gewoon een paar proefmonsters op. 

Zo weet je zeker dat je lang kunt genieten van een kleur die bij jou en jouw huis past. 

© 2014 - 2021 Marlan® Solid Surface