Solid surface badkamermeubel opgeleverd

Marlan in bad en douche: de voordelen van solid surface

Badkamers hebben een status aparte in huis. Het is een ruimte waarin je je even kunt afsluiten van de buitenwereld en waarin je optimaal kunt relaxen. 

Of je nou een nieuw huis bouwt, of besluit om je badkamer te renoveren: het is belangrijk om voor goede, luxe materialen te kiezen. Zo kun je ultiem genieten in je eigen badkamer. 

Marlan solid surface is perfect voor verschillende toepassingen in de badkamer. Je kunt het gebruiken als douchevloer en je kunt ook kiezen voor een stijlvol bad van marlan. Solid surface is een goed alternatief voor veel materialen. In dit blog lees je wat solid surface is

bad van marlan solid surface

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid van je huis: marlan is een duurzaam materiaal. Tip: dit zijn 7 duurzame bouwmaterialen.

Hieronder noemen we populaire materialen voor douchevloeren en baden, en welke voordelen marlan heeft ten opzichte van deze materialen.

Populaire materialen voor douchevloeren

Populaire materialen voor een douchevloer of douchebak zijn acryl, geëmailleerd staal en natuursteen. Toch hebben deze materialen zo hun eigen nadelen. 

Een douchebak of douchevloer van acryl is niet zo glad, niet poreus en relatief goedkoop. Dit zijn goede voordelen, maar er zitten ook flinke nadelen aan acryl. Zo wordt een douchebak van acryl uiteindelijk dof (tenzij je flink aan onderhoud doet) en is het materiaal gevoelig voor krassen. Dat betekent dat je na verloop van tijd met een douchebak of douchevloer zit die gewoon niet meer zo mooi is. 

Een douchebak van geëmailleerd staal is een stuk robuuster dan een douchebak van acryl. Het is ook eenvoudig te reinigen, doordat het materiaal niet poreus is. Nadelig is dat je geen harde objecten erop mag laten vallen: dan kan er zomaar een stukje email ‘afchippen’.

Maar het grootste nadeel van een douchebak of douchevloer van geëmailleerd staal is dat het erg koud is. Als je ’s ochtends vroeg onder de douche stapt, moet je dus wel even doorbijten totdat het warme douchewater de vloer heeft opgewarmd. Tot die tijd heb je koude voeten.

Een natuurstenen douchevloer heeft als grootste voordeel dat het er erg mooi uitziet. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over krassen in je vloer, want steen is keihard. Het nadeel is wel dat het glad kan zijn, en het poreus materiaal is.

Dat betekent dat vuiligheid zich er makkelijker aan kan hechten. Als je kiest voor een natuurstenen douchevloer, moet je er dus rekening mee houden dat je flink aan onderhoud moet doen. Als je (natuur)stenen tegels in je douche zet, moet je er trouwens ook aan denken dat de voegen vies worden. En daar is niet tegenaan te schrobben. 

Voordelen marlan douchevloer

Marlan solid surface is een perfecte oplossing voor de nadelen van bovenstaande populaire materialen. Om maar bij het begin te beginnen: het ziet er natuurlijk prachtig uit. Je kunt uit verschillende kleuren kiezen, dus er is voor ieder wat wils.

Marlan is ook behoorlijk hufterproof: je moet flink je best doen om het te beschadigen. Het materiaal is uitermate geschikt voor gebruik in de horeca en recreatie. Heb je toch onverhoopt een kras gemaakt? Dan is marlan onzichtbaar te repareren. 

Marlan in de badkamer

Als je van schoonmaken houdt, kun je beter niet voor marlan kiezen. Doordat het materiaal niet poreus is, hechten bacteriën en vuiligheid zich maar heel moeilijk aan je douchevloer. Het is superhygiënisch materiaal. Omdat een marlan douchevloer uit één stuk gegoten wordt, heb je ook geen last van voegen die vies worden. 

Ook wat betreft comfort is marlan de winnaar. Marlan voelt niet koud aan, waardoor je net iets fijner aan je vroege ochtend begint. Een bijkomend voordeel van marlan is dat het in iedere gewenste vorm te gieten is. Je zit dus niet vast aan de standaardafmetingen en -vormen van douchevloeren.

Dus wil je je douchevloer in een bijzondere hoek? Geen probleem: wij meten de boel op en maken precies de douchevloer die jij wilt. Doordat je douchevloer op maat gemaakt wordt en uit één stuk bestaat, heb je ook geen last van vieze voegen. 

Populairste materiaal voor ligbaden

De meeste ligbaden zijn gemaakt van acryl of geëmailleerd staal, net als de meeste douchevloeren. De voor- en nadelen van deze materialen zijn voor een bad hetzelfde als voor een douchevloer. 

Het grootste verschil is dat je bij een bad van geëmailleerd staal niet zoveel last hebt van een koud oppervlakte, zoals bij een douchevloer. Dat komt doordat je het bad vult met warm water. Tegen dat tijd dat je in je bad gaat liggen is het materiaal al opgewarmd.

De andere voor- en nadelen van de materiaal komen wel overeen. Een bad van acryl is dus relatief goedkoop, maar wordt na verloop van tijd minder mooi en beschadigt snel. Een geëmailleerd stalen bad is robuuster, maar daar moet je dus geen harde voorwerpen in laten vallen, want dan kan er een stukje van het materiaal afspringen. 

Marlan solid surface bad

Een badkuip van marlan solid surface kan helemaal op jouw wensen worden afgestemd. Daarnaast is een bad van solid surface mooi en kun je er een leven lang mee doen, zonder dat het materiaal erop achteruit gaat.

Onze solid surface baden hebben een uniek design, dat in elke badkamer een prachtige toevoeging is: strak, eenvoudig en stijlvol. Ook zijn onze baden massief en duurzaam. Je kunt er je hele leven mee doen. 

Net als een douchevloer van marlan, is een solid surface bad ook heel robuust. Heb je onverhoopt toch een kras in je bad gekregen? Dan kan dat makkelijk gerepareerd worden, zonder dat je er iets van terugziet. 

O ja, hadden we al verteld dat marlan Made in Holland is? Geen gedoe met lange transporttijden en hoge verschepingskosten. Wij komen gewoon uit Nederland en daar zijn we trots op. 

© 2014 - 2021 Marlan® Solid Surface