moderne keuken

Inspiratie voor moderne keukens

De keuken is allang niet meer de plek waar alleen wordt gekookt. Het is een ontmoetingsplaats  voor de hele familie en een gezellige plek om met vrienden te zitten. Als architect of interieurbouwer houd je rekening met deze veranderende behoefte. Maar ook als je je eigen keuken ontwerpt, wil je op de hoogte zijn van de laatste trends voor moderne keukens. 

Een moderne keuken bestaat uit strakke lijnen. Vaak is apparatuur onzichtbaar weggewerkt en hebben kasten geen grepen. Maar er zijn nog veel meer interessante elementen. Tijd voor moderne keuken-inspiratie!

Kookeiland

Kookeilanden zijn eigenlijk geen trend meer, maar een vast onderdeel van moderne keukens – mits er genoeg ruimte voor is. Een moderne keuken met eiland geeft meer werkruimte en extra gezelligheid. Vaak is het werkblad aan één kant overhangend, zodat familie of bezoek daar aan de ‘bar’ kan zitten. Zo speel je in op de hub-functie van moderne keukens. 

Met een kookeiland creëer je ook een hoop opbergruimte, waardoor je het aanrechtblad vrij houdt. Ook dat is een belangrijk kenmerk van moderne keukens: je aanrecht hoort eigenlijk niet vol te staan met keukenapparatuur. Je apparatuur berg je zoveel mogelijk op voor een strakke look, en daar is een kookeiland uiterst geschikt voor.

schoon-keukenblad-van-solid-surface

Ingebouwde apparaten en wasbak

Ook onderdeel van de opgeruimde sfeer: in een moderne keuken zie je zo min mogelijk grote apparaten. Ze zijn er natuurlijk wel, maar ze zijn keurig weggewerkt in de keukenkasten. 

Deze trend is al een hele tijd gaande voor bijvoorbeeld de koelkast en de vaatwasser. Maar we zien steeds vaker dat ook de wasbak of spoelbak echt onderdeel van de keuken wordt gemaakt. Hoe? Door de wasbak van hetzelfde materiaal te maken als het keukenblad. Dit ziet er chiquer uit dan rvs, en de spoelbak valt helemaal weg in het keukenblad, wat past bij de opgeruimde uitstraling. Je kunt dit effect creëren met materialen als solid surface en natuursteen. 

Gladde keukenkasten

De meeste moderne keukens hebben keukenkasten zonder grepen of met een greeplijst. Vaak kiezen mensen voor een keuken met hoogglans witte keukenkasten. Dit is een neutrale en ruimtelijke kleur.  

De trend gaat nu meer richting natuurlijke materialen en kleuren. Dus als je voor strakke witte kastjes gaat, combineer je die vaak met een houten of terrazzo-look keukenblad. Ook matte, zachte kleuren zien we steeds vaker. 

Strakke materialen

Strakke materialen zijn het belangrijkste kenmerk van een moderne keukenstijl. Marlan solid surface is hier een goed voorbeeld van. Dit materiaal kun je perfect gebruiken als keukenblad of spatwand. Onmisbaar in deze tijd: de productie van marlan is duurzaam en heeft een cradle-to-cradle-certificaat. Daarnaast gaat het ontzettend lang mee, doordat het praktisch onverwoestbaar is. Solid surface is niet poreus en daardoor heel hygiënisch.  

Denk je bij een moderne keuken alleen aan zwart of wit? Dat hoeft niet per se. Met solid surface zet je de kleur van je keuken helemaal naar je eigen hand. Zo is marlan in meer dan 60 kleuren verkrijgbaar, waardoor je de trend kunt volgen die bij jou past. Kies voor een effen kleur of juist voor een werkblad met marmerlook, betonlook of terrazzo-look. Bij elke kleur produceren we een bijpassende lijm, zodat het materiaal volledig naadloos wordt verlijmd. Als je wilt, maken we het keukenblad, de spatwand en de wasbak als één geheel.  

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een vrijblijvende offerte aan en we helpen je direct.

 

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface