Marlan legt uit: wat is projectinrichting?

Het goed inrichten van je kantoor of bedrijfsruimte is heel belangrijk, voor werknemers en gasten of klanten. Je interieur is een verlengstuk van je bedrijf. Het is een visitekaartje. Projectinrichting en interieurbouw spelen een grote rol bij de vraag: welke indruk laat je als bedrijf achter bij je bezoekers?

Betekenis projectinrichting

Projectinrichting is alles wat komt kijken bij het professioneel inrichten van een nieuwe of bestaande ruimte. Het gaat meestal om een zakelijke setting. Denk aan kantoorpanden en winkels, maar ook aan horecazaken of overheidsgebouwen.

Soms wordt bij projectinrichting een bestaand interieur herzien, bijvoorbeeld wanneer je je kantoor herindeelt. Dat is een relatief kleine verandering. Vaak gaat het daadwerkelijk om een volledig nieuwe inrichting, bijvoorbeeld in een spiksplinternieuw bedrijfspand. Werkplekken, het sanitair, de kantine of receptiebalie – het valt allemaal onder projectinrichting.

Wat is een projectinrichter en wat doet zij of hij?

Een projectinrichter is een persoon of bedrijf en overziet het gehele project. De projectinrichter denkt onder andere na over het ontwerp en design, vindt de juiste partners of partijen voor de klus en beheert de kosten. 

De volgende onderwerpen zijn de basis voor een sterk project:

  • Kwaliteit: zowel het proces als de producten moeten van hoge kwaliteit zijn
  • Structuur: een duidelijke projectstructuur is cruciaal
  • Tijd en fasering: het berekenen van een nauwkeurig tijdspad 
  • Mensen en middelen: het selecteren van de juiste partijen
  • Financiën: begroten, budgetteren en het bewaken van de kosten

Marlan maakt regelmatig onderdeel uit van projectinrichting, met solid-surface-toepassingen voor interieurbouw. Van een receptiebalie tot aan het complete sanitair.  We worden door architecten en interieurbouwers gevraagd om met onze expertise bij te dragen aan mooie interieurbouw-projecten.

Maatwerk bij projectinrichting

Meestal draait projectinrichting om maatwerk. Bedrijven willen een unieke en inspirerende werkomgeving die bij hen past. Ook de interieurs van horecazaken vragen om maatwerk: het moet praktisch én mooi zijn. 

Onze solid surface-producten zijn populair bij architecten en interieurbouwers. Van bijzondere bars en werkbladen tot aan keukenbladen en wastafels. En het mooie is: al onze producten zijn duurzame interieuroplossingen.

Visueel ingesteld? De onderstaande infographic vat het bovenstaande handig samen.

wat-is-projectinrichting

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface