inloopdouche-solid-surface

Inloopdouche kopen? Tips en handige informatie

De inloopdouche wint aan populariteit. Of het nu gaat om nieuwbouwwoningen of renovaties aan bestaande projecten – een badkamer met inloopdouche is helemaal van deze tijd. Wat zijn de voordelen van een inloopdouche? Zijn er ook nadelen? En met welke technische aspecten moet je rekening houden? Marlan legt uit.

Voordelen van inloopdouches

Als het op douchen aankomt, heb je veel opties qua inrichting. Ga je voor een hoge douchebak, een inloopdouche of douchen in de badkuip? Steeds meer mensen kiezen voor een inloopdouche. De populairste redenen zijn:

  • Toegankelijkheid. Een inloopdouche maakt douchen makkelijk voor iedereen. Je hebt immers geen opstapje of cabinedeur meer nodig. Zo stappen ook minder mobiele mensen eenvoudig onder de douche. 
  • Ruimte. Met een inloopdouche deel je de beschikbare ruimte efficiënt in. En met een glazen tussenwand oogt zelfs de kleinere badkamer nog ruimtelijk.  
  • Luxe uitstraling. Met een inloopdouche leg je de basis voor een comfortabele en luxe badkamer. Door de minimalistische insteek – een vloer en tussenwand – is er qua design veel mogelijk.  
  • Maatwerk. Met het juiste materiaal kun je alle kanten op. Zit er een gekke hoek in de badkamer? Moet de doucheruimte twee keer breder zijn dan gebruikelijk? Een marlan-douchevloer is beschikbaar in iedere vorm en afmeting.

Nadelen van inloopdouche

De nadelen van een inloopdouche hangen vooral af van welk materiaal je kiest. Ieder materiaal heeft namelijk zijn eigen voors en tegens. Wij spreken dan ook liever niet van nadelen, maar eerder van zaken waarop je moet letten. Voorbeelden zijn:

  • Lekkage. Met sommige materialen is er in de badkamer kans op doorsijpeling van het water. Solid surface is waterdicht, waardoor dit probleem zich niet voordoet. 
  • Voegen. Een douchecabine zelf heeft geen voegen, maar tegels wel. Deze voegen kunnen verkleuren en vuil worden. Houd ze dus goed schoon. Zoek je een onderhoudsvriendelijk materiaal? Marlan is naadloos te verlijmen en vlekwerend. 

Iets om rekening mee te houden

De moeilijkheid van het aanleggen van een inloopdouche hangt van de woonsituatie af. Nieuwbouwprojecten zijn relatief eenvoudig: daar kun je vanaf de bouw al rekening houden met technische vereisten, zoals de hoogte van de afvoerbuis. Bij renovaties aan bestaande gebouwen is dit soms lastiger. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw badkamer(project)? Neem contact met ons op.

Type douchewand

Ook een douchewand heeft een grote invloed op de uitstraling van de badkamer. In veel gevallen kiezen mensen voor een glazen wand. Een glazen douchewand is doorzichtig, wat de badkamer een moderne uitstraling geeft. Is er genoeg ruimte voor een muur als douchewand? Eerder vertelden we al eens over de voordelen van een solid surface douchewand.

Afmetingen inloopdouche

De afmetingen van een inloopdouche hangen van de ruimte af. Hoe groot is de badkamer? Hoeveel ruimte mag de douche innemen? Omdat mensen een inloopdouche vaak associëren met luxe, neemt deze over het algemeen meer ruimte in dan een standaard douchecabine van 90 bij 90 centimeter. Houd minimaal 90 centimeter breedte en 120 centimeter lengte aan.

Bij Marlan maken we sanitaire oplossingen in alle afmetingen. Zo ontwikkelden we in opdracht van van Ommen & Hofwegen een grote inloopdouche met bijna 3 meter lengte. En doordat we onze solid surface elke kleur kunnen geven, past de vloer altijd bij het interieur van de badkamer. Grote badkamer, kleine badkamer – marlan past altijd.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface