inbouwbad van solid surface

3 redenen om te kiezen voor een solid surface douchewand

Een douchewand is op verschillende manieren af te werken, zoals keramiek of natuursteen. Toch hebben betegelde douchewanden best wat nadelen. Zo zijn de voegen lastig schoon te houden, waardoor viezigheid en vergeling om de hoek komen kijken.

Zoek je voor de badkamer een mooie en stijlvolle wandoplossing met alleen maar voordelen? In dit blog geven we je drie redenen om te kiezen voor een solid surface douchewand. Net zo handig voor hotels en campings als voor mensen thuis.

Maar eerst: wat is solid surface?


Solid surface is een massief oppervlaktemateriaal. Dat betekent dat het door en door hetzelfde is. Eigenlijk is het een verbeterde versie van kunststof: duurzamer, van hogere kwaliteit en met een betere bescherming. Wij produceren onze solid surface marlan al meer dan 30 jaar en maken er douchewanden, douchevloeren, baden en wastafels van. Het materiaal is niet-poreus, beschikbaar in alle kleuren en gaat ontzettend lang mee. Niet voor niets is het steeds populairder onder architecten en interieurbouwers.

Luxe douchebak op maat van solid surface

Reden 1: een solid surface douchewand is niet poreus en naadloos


Solid surface is een niet-poreus materiaal. Er zitten dus geen kleine openingen (poriën) in. Hierdoor is een plaat van solid surface volledig waterdicht – wel zo handig in de douche. Daarnaast is het oppervlak door het niet-poreuze karakter helemaal glad. Schimmels en bacteriën hechten zich niet, waardoor de douchewand eenvoudig schoon blijft.

Een andere eigenschap van solid surface douchewanden is dat ze naadloos zijn. Tussen platen die in een hoek tegen elkaar aan staan, is geen kiertje te bekennen. Daar zorgt onze eigen tweecomponentenlijm wel voor. Deze lijm mengen we in dezelfde kleur als de platen, zodat er een naadloos geheel ontstaat. 

Reden 2: solid surface douchewanden zijn er in alle denkbare kleuren


Elk interieur is anders. Het voordeel van solid surface douchewanden is dat ze altijd aansluiten bij het gewenste interieur. Wil de klant frisse badkamers met lichte kleuren? Dan ligt E-06 Everest White of M-60 Stony White voor de hand. Zoek je als architect naar douchewanden voor een ‘hotel chique’-interieur? Met M-43 Metal Grey of zelfs M-44 Dusty Black creëer je een totaal andere look.

De composietplaten van Marlan zijn beschikbaar in meer dan 60 standaardkleuren. We kunnen de solid surface wandpanelen precies dezelfde kleur geven als de douchevloer of het bad. Een contrasterende kleur kan uiteraard ook. Kortom: wat de beoogde interieurstijl ook is, met een solid surface douchewand wordt de badkamer gegarandeerd een prachtig geheel. 

solid-surface-douchewand-kleuren

Reden 3: een solid surface douchewand is duurzaam


De meeste douches worden dagelijks gebruikt. Daarom moeten de douchevloer en douchewand robuust zijn en tegen een stootje kunnen. De solid surface douchewanden van Marlan zijn behoorlijk hufterproof. Alleen als iemand flink zijn best doet, is het oppervlak te beschadigen.

Marlan is ook op een andere manier duurzaam. Sinds 2021 produceren wij onder de noemer Ecolan® ook circulaire douchewanden. We kunnen dit materiaal oneindig recyclen, en dat zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast bieden we de producten uit deze lijn aan als Solid as a Service. Klanten betalen een vast bedrag per maand voor het gebruik ervan. Raakt een douchewand of wastafel toch beschadigd? We voorzien je binnen no-time van een gloednieuw product en nemen het oude weer in.

Ontdek de mogelijkheden van marlan


Meer weten over de mogelijkheden van onze douchewanden? Werkzaam als architect en geïnteresseerd in circulaire oplossingen? Neem contact op met Dolf Boorsma of vul ons contactformulier in.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface