badkamertrend-planten-in-badkamer

Dit zijn de 5 badkamertrends van 2022

2022 is begonnen – hoog tijd voor wat nieuwe badkamer-inspiratie. Staat er een verbouwing van je eigen badkamer op de planning? Of ontwerp je er een voor klanten? Qua interieur wil je de allerbeste keuze maken. Daarom zetten we in dit blog dé badkamertrends van dit moment op een rij. De rode draad? Badkamers verschuiven van praktische ruimtes naar een plek voor jezelf. 

Trend 1: planten, planten, planten


Het is geen geheim dat planten steeds meer plek innemen in onze interieurs. Ook in 2022 verwachten we veel groen te zien in de interieurs van badkamers. Waarom? Mensen brengen steeds meer tijd thuis door. Hierdoor zoeken ze naar manieren om thuis even helemaal tot rust te komen. Planten zijn bij uitstek decoraties die ontstressen. Ze hebben een kalmerend effect, zijn luchtzuiverend én zien er mooi uit. Een prachtige duurzame toevoeging aan iedere badkamer.

badkamertrend-planten-in-badkamer

Trend 2: hotel chic


De tweede trend is al een paar jaar gaande: hotel chique badkamers. Stel: je gaat op vakantie. De heenreis zit erop, je hebt eindelijk ingecheckt en wandelt vermoeid de hotelkamer binnen. Als er één plek is waar je dan even goed tot rust komt, is het wel de luxe hotelbadkamer. Een gouden of zwarte kraan,
vrijstaand bad, aardetinten, marmer – er zijn veel elementen die mensen aan hotel chique badkamers doen denken. 

Een must-have voor hotel chique badkamers is wit marmer. Het oogt verfijnd en geeft elke ruimte meteen een luxe gevoel. Dat je niet daadwerkelijk marmer hoeft te gebruiken, bewijst onze solid surface wel. Met platen van Marlan haal je een product in huis dat op marmer lijkt én onderhoudsvriendelijk is. Ideaal voor in hotels, waar schoonmakers razendsnel moeten werken. Op zoek naar een douchevloer of vrijstaand bad met marmer-look? Ook dan ben je bij Marlan aan het juiste adres.

Trend 3: terrazzo is back in fashion


Oud, maar goud – de retro-stijl is weer helemaal terug van weggeweest. En meer retro dan terrazzo wordt het bijna niet. Terrazzo werd vroeger gemaakt van cement waar gekleurde stukjes steen in werden gedrukt. Het resultaat was een vrolijke, gespikkelde vloer. In 2022 zie je terrazzo ook terugkomen in andere toepassingen in de badkamer. Denk aan wastafels, bladen, douchevloeren en zelfs complete achterwanden in de douche.

Wist je dat Marlan een solid surface maakt die op terrazzo lijkt? Onze nieuwe, duurzame collectie bevat Confetti Pink en Confetti Red. Op zoek naar een vrolijke, stijlvolle douchevloer voor je nieuwste project? Met Ecolan® zit je altijd goed.

ecolan-kleuren

Trend 4: inloopdouches met aparte douchevloer


Hippe badkamers kunnen anno 2022 niet zonder inloopdouche. Inloopdouches laten de ruimte groter lijken dan douchecabines. Daarnaast roept een inloopdouche dat typische wellness-gevoel op. Waar je nu nog geregeld een betegelde douchevloer ziet liggen, verwachten we dat de aparte douchevloer in 2022 toch echt aan populariteit wint. 

Aparte douchevloeren hebben ten opzichte van doorlopende tegels vooral praktische voordelen. Zo zijn marlan-douchevloeren niet poreus, waardoor bacteriën zich niet hechten aan het materiaal. Met andere woorden: de douchevloer is heel hygiënisch. Daarnaast is onze solid surface leverbaar in elke kleur. Is jouw badkamer toe aan een upgrade? Jij kiest de kleur die past bij het gewenste interieur, wij maken het.

solid-surface-douchevloer-2

Trend 5: natuur en aardse kleuren


Kleur is de finishing touch voor iedere badkamer. In 2022 verwachten we veel natuur- en aardetinten te zien, zoals beige, wit, groen en grijs. Deze zachte tinten geven een rustige sfeer aan je badkamer. Voor maximaal effect kun je de gekozen kleur in de hele ruimte laten terugkomen met de juiste accessoires. Wist je dat onze solid surface-producten beschikbaar zijn
in elke kleur? Welke aardetint je ook zoekt, wij maken het. Inclusief bijpassende kleur lijm, zodat de producten echt naadloos zijn.

Marlan als partner voor badkamer-projecten

Misschien past een van deze badkamertrends perfect bij jouw nieuwste project. En zoek je een partner voor de uitvoering. Dat komt goed uit: Marlan is specialist in maatwerk-oplossingen met solid surface. Al meer dan 30 jaar ontwikkelen we samen met architecten en interieurbouwers unieke badkamers. Sparren over de mogelijkheden? Vraag een offerte aan of bel ons even – we helpen graag.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface