Duurzame badkamer met solid surface

Badkamer-inspiratie: 5 ideeën voor een duurzame badkamer

Duurzaamheid kan soms een beetje intimiderend zijn. De een vindt het te duur, terwijl een ander denkt dat het onpraktisch is. 

Hoog tijd voor wat ‘groene’ inspiratie. Dit blog bewijst dat je niet bang hoeft te zijn voor een duurzame badkamer. De volgende 5 badkamerideeën zijn eenvoudig, betaalbaar en praktisch.

1. Energiezuinige ventilatie


Vocht is de vijand van elk huis. Vooral in de badkamer leidt overmatig vocht tot lelijke beschadigingen en hoge reparatiekosten. Een goede ventilatie is essentieel voor een gezonde luchtkwaliteit in de badkamer. 

Maar de meeste ventilatoren slurpen energie. Daarom kun je beter kiezen voor een energiezuinige ventilatie. Die verbruikt veel minder energie en is daarmee onmisbaar in een duurzame badkamer. 

2. Waterbesparende douchekop


Een waterbesparende douchekop is een geweldige uitvinding. Deze douchekoppen verbruiken veel minder water dan conventionele douchekoppen, maar leveren niet in op comfort. De besparing loopt soms op tot wel 60%. Je bespaart namelijk niet alleen op waterverbruik, maar ook behoorlijk op de energie die nodig is om je douchewater te verwarmen. 

Een waterbesparende douchekop is dus niet alleen goed voor het milieu, het scheelt ook nog eens in je portemonnee.

3. Kies duurzame materialen


Prioriteit nummer één voor een duurzame badkamer: milieuvriendelijke en duurzaam geproduceerde materialen. Solid surface is zo’n materiaal en leent zich uitstekend voor sanitair: als douchevloer, wastafel en bad.

glad oppervlak

Solid surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Marlan solid surface heeft zelfs een cradle-to-cradlecertificaat – deze certificering garandeert dat elk product een ‘voedingsstof’ voor een ander product is. Ons productieproces is met recht duurzaam te noemen.

Duurzaam betekent ook dat een product lang meegaat. Dit geldt voor marlan, want onze solid surface is behoorlijk hufterproof. Het heeft een gladde structuur, is hygiënisch en slijtvast: de ideale eigenschappen van sanitair als douchevloeren en wastafels.

Solid surface vermindert vochtproblemen in de badkamer, net als energiezuinige ventilatie. Het materiaal is namelijk volledig naadloos, waardoor de kans op lekkage minimaal is. Ook blijft er geen water achter in hoekjes of naden. Zo hebben bacteriën geen schijn van kans. 

4. Led-verlichting


Verlichting in de badkamer is belangrijk. Het werkt sfeerverhogend en draagt bij aan de veiligheid en functionaliteit van de ruimte. Led-verlichting in een badkamer brengt een aantal voordelen met zich mee. 

led verlichting in badkamer

Om te beginnen is led-verlichting een stuk energiezuiniger dan traditionele gloei- of halogeenlampen. Daarnaast is het glas van gloeilampen breekbaar. En op een reactie tussen water en elektriciteit zit niemand te wachten. 

Hier heb je met led-verlichting geen last van; vocht heeft namelijk geen invloed op led-lampjes. Daarnaast geeft deze verlichting ook nog eens weinig warmte af – ideaal voor een duurzame badkamer.

5. Korter douchen


We eindigen dit blog met een tip die zowel moeilijk als makkelijk is: korter douchen. Sommige mensen douchen wel 20 minuten. En hoewel dit lekker kan zijn, is het niet erg duurzaam. Lang douchen vraagt behoorlijk wat water én energie. 

Tijdens een gemiddelde douchebeurt verbruik je ongeveer 23 liter water per minuut. Dus ook al zou je maar een minuut korter douchen, dan bespaar je al veel water. 

De vijf ideeën in dit blog laten zien dat een duurzame badkamer niet duur of onpraktisch hoeft te zijn. Van een simpele aanpassing als het vervangen van je douchekop tot een douchevloer van solid surface – duurzamer leven is voor iedereen binnen handbereik.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van solid surface in jouw duurzame badkamer? We helpen je graag!

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface