badkamer-donkergroen

Dit zijn de badkamertrends van 2021

Het opknappen van een badkamer geeft veel voldoening. Niet alleen omdat restylen leuk is, ook omdat de badkamer zo’n belangrijke plek is in huis. Een prettige badkamer zet de toon voor de rest van je dag. Belangrijk dus om deze plek fijn in te richten. 

Kan jouw badkamer wel een upgrade gebruiken? Marlan zet de badkamertrends van 2021 voor je op een rij. 

Badkamertrend: Meer kleurgebruik in de badkamer

We gaan in 2021 vooral meer kleur in de badkamer zien. Met name aardetinten, groen en lichtgrijs worden populair. Maar ook volledig zwart komt helemaal terug. 

Kleur: Aardetinten

Over het algemeen geven aardetinten een warme indruk. Okergeel, warm wit – je voelt je meteen welkom. Deze kleuren kwamen tot nu toe vooral voor in woon- en slaapkamers. In 2021 ga je ze ook steeds vaker in badkamers zien. Voeg daar houten elementen aan toe en je zit gegarandeerd goed. 

aardetinten-badkamer

Kleur: Groen

Groen is een kleur die we in 2021 steeds vaker terugzien. Het is een rustgevende en natuurlijke kleur, en daarmee ideaal voor in de badkamer. Groen is flexibel en veelzijdig en past in zowel de moderne als klassieke badkamer. 

Lichtgroen voelt schoon en verfrissend aan. Ook deze kleur gaat goed samen met hout. Elementen van bamboe of eikenhout passen perfect bij onze eigen Pastel Mint-kleur. Het geeft je badkamer een natuurlijke look met net dat vleugje kleur.

pastel-mint-marlan

Je kunt met groen ook een heel andere uitstraling creëren – kies voor donkergroen als je meer houdt van een chique badkamer. Wist je dat we Marlan-producten maken in elke kleur? 

Kleur: Zwart

Ook zwart is misschien niet de eerste kleur waaraan je denkt bij een badkamer. Het zou de toch vaak kleine ruimte nog kleiner maken. Toch is een donkere toevoeging aan je badkamer een uitstekende keuze. 

We schreven al eerder over zwart: ook in 2020 was dit een badkamertrend. Je kunt zwart, in combinatie met heldere kleuren, op interessante manieren gebruiken. Denk aan kleine elementen, zoals een zwarte kraan of doucheslang- en kop. Ook items als badkamermeubels zijn prachtig in zwart. Met donkere kleuren creëer je een chique en tijdloos gevoel. 

Marlan maakt solid surface in meer dan 60 kleuren. Onze nieuwste kleur zwart heet Black Coal. Het is licht gemêleerd, waardoor het heel natuurlijk overkomt. Daarnaast heeft onze solid surface nog een prettige eigenschap: het voelt niet koud aan. We creëeren er unieke vrijstaand baden en douchevloeren mee.

Kleur: Lichtgrijs

Grijs werd lange tijd gezien als saaie kleur. Onterecht, want met de juiste aanpak tover je met grijs de badkamer juist om tot een prachtige, elegante ruimte. Daarbij: grijs gaat praktisch overal mee samen. 

Met andere woorden: je combineert een grijze badkamer met vrijwel elke stijl en kleur. Kies voor een betonlook met zwarte details als je houdt van een industriële stijl. Voel je meer voor een moderne badkamer? Vul de lichte ruimte dan juist aan met antraciete elementen. Met grijs kan het allemaal!

Badkamertrend: bijzondere materialen


Hout

Na het zware 2020 kunnen veel interieurs in 2021 wel wat gezelligheid gebruiken. De warmte van hout is maar moeilijk te weerstaan, ook in een nieuwe badkamer. Natuurlijke materialen bezorgen je al snel een gevoel van rust. Het is dan ook niet gek dat hout aan terrein wint in de badkamer.

Unieke wastafels van solid surface

Of je nu voor een minimalistische esthetiek of traditioneel ontwerp gaat, hout in de badkamer is altijd mooi. Let wel op: hout is en blijft een natuurlijk materiaal. Hoe je het ook behandelt, het zal er naar verloop van tijd anders uitzien.

Steeds meer mensen gebruiken hout daarom niet als basis, maar als aanvulling. In 2021 zoeken ze hout vooral op in de details: plankjes, een kruk of als spiegel. Tegels of een hoogwaardige kunststof als marlan vormen dan de basis. Het voordeel van solid surface: het is vochtbestendig en blijft dus jaren mooi.

Terrazzo

De laatste badkamertrend in 2021: de terugkeer van retro, met terrazzo als blikvanger. Terrazzo is alles behalve nieuw, maar beleeft absoluut momentum. Je ziet het patroon met korrels veel terug in vloeren en wastafels. Het is speels en tegelijkertijd ontzettend stijlvol. 

terrazzo-solid-surface-fancy-fruit

Solid surface is bij uitstek het materiaal om de terrazzo-look mee na te bootsen. In onze fabriek maken we allerlei kleuren met korrels op maat. Wat dacht je van Fancy Fruit, zoals hierboven?

Is het tijd om de badkamer op te knappen? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Marlan voor jouw woning, vakantiepark of hotel?

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface