badkamer trend

Badkamertrends 2020: ronde spiegels, marmerlook en betonlook

Ben je van plan om je badkamer een flinke make-over te geven? Dan is het goed om naar de trends van 2020 te kijken. In 2020 voldoet de standaard witte badkamer met kleine tegeltjes echt niet meer.

De badkamer wordt steeds meer een plek waar we luxe relaxen, in plaats van dat het alleen een functionele witte ruimte is. En een badkamer vernieuw je niet zo snel, dus als je het doet, wil je het ook goed doen. Aan de andere kant: kleine aanpassingen kunnen soms al een groot verschil maken.

Daarom geven we 7 tips waarmee je je badkamer helemaal bij de tijd kunt brengen. Sommige tips passen bij een grote verbouwing, andere tips hebben alleen een kleine ingreep nodig.

Tip: benieuwd naar de update van dit artikel? Bekijk de badkamertrends van 2021.

1. Een donkere douchecabine 


Een donkere of zelfs zwarte douchecabine is helemaal hip. Badkamers waren eigenlijk altijd licht, maar dit jaar zien we dat in ieder geval de douche vaak in het donker gehuld gaat. 

Op zich logisch, want donkere kleuren zien er snel chic uit. In de badkamer is dat niet anders. Een donkere douche of donkere douchevloer ga je in 2020 vaak zien. Je kunt dit ook combineren met andere trends, zoals een multifunctionele douchekop en metallic accenten.

badkamer trend

2. Grote badkamertegels


Grote tegels zorgen voor een ruimtelijk en chic gevoel. Bijkomend voordeel: het scheelt schrobben, want je hebt minder voegen dan bij kleine tegeltjes. 

Tip: met tegels van marlan solid surface heb je helemaal geen last van vieze voegen, omdat dit naadloos te verlijmen is. 

Grote badkamertegels zien we de laatste jaren al steeds vaker verschijnen. Niet alleen op de vloer, maar ook op de muur. Als je grote tegels combineert met andere 2020-trends, zit je gebakken. Zo weten we zeker dat we veel grote, donkere tegels gaan zien. 

3. Veel en grote spiegels


Als je voor een donkere badkamer kiest, kan dat een nadeel hebben: de ruimte lijkt vaak wat kleiner dan wanneer je een lichte badkamer hebt. 

Gelukkig zien we in 2020 ook veel spiegels. Meestal zijn het grote, ronde spiegels. Spiegels weerkaatsen licht, waar donkere kleuren licht absorberen. Je krijgt dus een mooie tegenstelling tussen een donkere muur en lichtreflecterende spiegels.

De spiegels zijn vaak rond, om een contrast te vormen met de meer industriële, strakke look van veel badkamers. Badkamers die 100% strak zijn, zien we in 2020 eigenlijk niet meer. Er moet een meer ‘zachte’ touch aan de badkamer zitten. Ronde spiegels helpen hierbij. 

veel spiegels

4. Marmeren look in de badkamer


Marmer is terug van nooit weggeweest. Ook in 2020 straalt marmer nog steeds klasse uit. Deze steensoort wordt helemaal herontdekt. Je kunt kiezen voor echt marmer, of voor een materiaal met marmerlook.

Als je kiest voor een materiaal met marmerlook, heeft dat verschillende voordelen vergeleken met echt marmer. Een nadeel van marmer is dat het poreus is. Als je het niet goed onderhoudt, kun je daar flink wat narigheid van krijgen, zoals lekkages en schimmelvorming.

Kies je in plaats van marmer voor marlan solid surface met marmerlook, dan heb je een materiaal dat helemaal glad en niet poreus is. Hier komt helemaal geen vocht doorheen.

Een ander voordeel is dat solid surface niet koud aanvoelt – ideaal in de badkamer. Dit geldt voor een vloer, maar ook voor een bad met marmeren look. Je hoeft dan niet meer met je blote voeten op koud steen te staan. Wel zo prettig.

Solid surface

5. Multifunctionele douche


De badkamer wordt steeds luxer, en daar hoort een douchekraan bij met verschillende standen. Dit wordt ook wel een multifunctionele douche of douche-set genoemd. Dus: weg met je standaard douchekop die maar één stand heeft. De trend van de multifunctionele douchekop is al een paar jaar gaande, en wij verwachten dat deze trend in 2020 alleen maar toeneemt. 

Je ziet vaak dat een regendouche gecombineerd wordt met een ‘gewone’ douchekop met meerdere standen. En als je helemaal wilt uitpakken, kun je ook massagejets in de muur plaatsen of zelfs kiezen voor een douchepaneel met ingebouwde infrarood-straling, voor een superdeluxe douche-ervaring.

solid-surface-ligbad

6. Wastafel met betonlook 


Een
wastafel of waskom met betonlook is een prachtige toevoeging aan je industriële badkamer. Beton is bij uitstek een stoer materiaal wat door de kleur heel mooi combineert in bijna iedere badkamer. 

Beton is natuurlijk wel een vrij zwaar materiaal, dus je moet goed opletten dat je wastafelmeubel het kan houden. Daarnaast is beton, net als marmer, relatief poreus. 

Veel mensen hebben deze twee bezwaren tegen beton in huis, terwijl het er wel erg mooi uitziet. Marlan solid surface met betonlook haalt deze twee zorgen weg: dit is veel lichter dan beton en niet poreus. Dus je hebt eigenlijk geen excuus meer om in 2020 een badkamer zonder betonlook te hebben.

Solid surface wastafel

7. Metallic accenten


Veel 2020-badkamertrends zijn strak en industrieel. Metallic accenten zijn hiervoor een goede tegenhanger. Let er wel op dat je niet te veel metallic in je badkamer doet, want dan wordt het een soort kitsch-pretpark. Maar hier en daar een metallic accent in je badkamer doet wonderen. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wastafelkraan in metallic goud, zilver of roze. Of combineer twee trends, en ga voor een grote ronde spiegel met metallic rand. Zo sla je twee vliegen in een klap, en ben je helemaal 2020-proof. 

2020-badkamertrends


De badkamertrends van 2020 op een rij:

  • donkere douchecabine
  • grote tegels
  • veel en grote spiegels 
  • marmeren look
  • multifunctionele douchekraan
  • wastafel met betonlook
  • metallic accenten

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van solid surface in de badkamer? We helpen je graag!

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface