Solid surface is geschikt voor de inrichting van horeca-gelegenheden

Verbeter je horeca-inrichting met deze 3 materialen

Voor een restauranteigenaar is het serveren van lekker eten topprioriteit voor het voortbestaan van zijn of haar business. Maar met alleen een goed menu kom je er niet. Daarom steken restauranthouders ook veel energie in de uitstraling en inrichting van hun zaak. 

Denk aan de laatste keer dat je zelf uit eten was. Waarschijnlijk hadden de omgeving en ambiance een grote invloed op je ervaring. Hoe perfect je eten ook is bereid, een verouderde inrichting of slechte belichting kan een slechte smaak in je mond achterlaten. Om dit te voorkomen, zijn horecazaken vaak mooi ingericht.

In dit blog bespreken we 3 materialen die geschikt zijn voor het inrichten van je horecazaak.

1. Beton


Beton is een van de meestgebruikte bouwmaterialen op aarde. Het materiaal bestaat voornamelijk uit cement, zand en grint. Door water en andere middelen toe te voegen, krijgt het zijn steenachtige karakter. 

Dit sterke materiaal wordt gebruikt als basis voor bruggen, tunnels en gebouwen. Het heeft vaak letterlijk een onderliggende functie. Toch treedt beton ook steeds meer naar de voorgrond in interieurs.

Een betonnen vloer in je restaurant

In woningen en horecazaken zie je beton steeds vaker terug. Als vloer, maar ook als afwerkingsmateriaal. Een betonplaat als vloer gaat lang mee. Het is daarmee een duurzame keuze. Ook kan beton worden gevormd tot een aanrecht of het zitvlak van een bank.

Het nadeel van beton is dat het vaak licht poreus is en daarmee vatbaar is voor vocht. Wordt er geknoeid met eten of drinken? Als je beton niet goed schoonmaakt, kunnen bacteriën zich gaan hechten aan het oppervlak. Op langere termijn zorgt dit voor schimmels en viezigheid.

2. Solid surface


Ook solid surface wordt veel gebruikt in horeca-interieurs. De bijzondere eigenschappen maken het perfect als bar of tafelblad. Het is volstrekt glad en daardoor voedselveilig – bacteriën maken geen schijn van kans. Lees
hoe marlan solid surface wordt gemaakt.

hotel-bar-solid-surface

Solid surface kan ook worden gebruikt in wc-ruimtes. Wastafels van solid surface zijn niet alleen zeer hygiënisch, maar ook bijzonder duurzaam. Raakt het materiaal onverhoopt beschadigd, dan is dit eenvoudig te herstellen. Groot bijkomend voordeel: de productie van onze solid surface heeft een cradle-to-cradle-certificaat.

Een groot voordeel van solid surface is dat het driedimensionaal is te vormen. Ronde tafels? Geen probleem. Een golvende bar? Ook dat kan. Met marlan krijgt een interieurontwerper volledige vrijheid om een onvergetelijke ervaring neer te zetten.

3. Glas


Je kunt glas op veel manieren gebruiken in een interieur. De transparantie van dit materiaal laat je spelen met licht en geeft de illusie van een grotere ruimte – ideaal om bijvoorbeeld een klein restaurant groter te laten lijken. 

Glazen wanden laten een klein restaurant groter lijken

Glazen deuren of glazen wanden geven een chique uitstraling aan je interieur. Het past hierdoor goed bij moderne cafés of restaurants met een moderne look.

Een nadeel van glas is dat het koud aanvoelt. Het is daarmee minder geschikt voor bijvoorbeeld tafelbladen. Leunen op een koud oppervlak draagt niet bij aan een prettige ervaring tijdens een heerlijk diner. En ook al is glas van nature sterk, het is niet zo stevig als hout of steen. 

Het belang van de juiste materialen


Materiaalkeuze is hartstikke ingewikkeld. Niet alleen qua uitstraling zijn er ontzettend veel opties, ook de unieke eigenschappen van materialen hebben gevolgen voor het interieur. Kun je geen keuze maken tussen bovengenoemde materialen, dan kun je ze natuurlijk ook alledrie gebruiken.

Nieuwsgierig geworden naar solid surface? Marlan produceert al meer dan 30 jaar een hoogwaardige solid surface, gewoon hier in Nederland. Vraag een vrijblijvende offerte aan en we bespreken de mogelijkheden.

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface