naadloos te verlijmen

Solid surface in vergelijking met andere materialen 

Onze solid surface is een veelzijdig materiaal. Geen wonder dat je het steeds vaker ziet. Zo wordt marlan in huis bijvoorbeeld gebruikt als op maat gemaakte douchevloer of keukenblad. Ook in overheidsgebouwen, hotels en scholen heeft het gebruik van marlan veel voordelen.

Om ook eens buiten ons eigen straatje te kijken, wilden wij marlan met andere materialen vergelijken. Daarom zetten wij marlan naast andere gangbare materialen voor keukenbladen, douchevloeren en wastafels.

Materialen voor keukenbladen 


De keuken: misschien wel de plek in huis die je op een dag het vaakst bezoekt. Het kiezen van het juiste materiaal voor een keukenblad is dan ook een belangrijke beslissing. 

Keukenblad van graniet

Graniet is een mooie steensoort die de keuken al snel een luxe uitstraling geeft. Het sterke natuurproduct gaat lang mee en is opgebouwd uit mineralen. Deze mineralen zijn bepalend voor de kleur van je keukenblad. 

Een nadeel van graniet is dat het licht poreus is. Dit betekent dat water en vuil in het oppervlak kan doordringen. Bacteriën kunnen zich zo na verloop van tijd nestelen in je aanrechtblad. Dat wil je liever niet in de buurt van je eten.

Houten keukenblad

Hout is een ander natuurlijk materiaal dat vaak wordt gebruikt in de keuken. Een houten keukenblad heeft een warme uitstraling en voegt absoluut karakter toe aan de keuken. Een groot nadeel van hout is dat het kwetsbaar is. Het krast snel en er is veel onderhoud nodig om het vlekvrij te houden.  

Ook solid surface geeft de keuken een bijzondere uitstraling. Het is net als hout en graniet een populaire keuze voor keukenbladen. Een eigenschap van marlan is dat het niet poreus en volstrekt glad is. Dit maakt keukenbladen van solid surface 100% voedselveilig. 

Een voedselveilig keukenblad van solid surface

Het porie-vrije oppervlak van marlan is daarnaast vlek-werend. Je hebt er weinig onderhoud aan en het is snel schoon: de perfecte eigenschappen voor een aanrechtblad. Wil je toch graag een natuurlijke uitstraling? Dan kun je kiezen voor marlan met marmerlook of granietlook.

Materialen voor douchevloeren


Als je aan een badkamer denkt, is de douchevloer waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt. Dat zou eigenlijk wel moeten, want deze vierkante meter is bepalend voor een groot deel van het comfort in de badkamer. 

Betonnen douchevloer

Beton past goed bij moderne interieurs. Het oogt strak en geeft een industriële touch aan je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche: daarbij is de douchevloer vaak van beton. Een nadeel van beton is dat het gevoelig is voor bijtende middelen. Schoonmaken is hierdoor lastiger, vooral wanneer je sterke schoonmaakproducten gebruikt. Het beton raakt dan aangetast.

Marmeren douchevloer 

Een douchevloer van marmer raakt niet snel beschadigd en heeft een luxe uitstraling. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het in uiteenlopende badkamers past. Een nadeel van marmer is dat het licht poreus is en koud aanvoelt. 

Solid surface is ideaal voor toepassingen in de badkamer. Dankzij het niet-poreuze oppervlak is de kans op een lek minimaal. Een douchevloer van marlan raakt onaangetast, zelfs wanneer je er de meest chemische schoonmaakmiddelen op loslaat. 

Hygiënische solid surface douchevloer

Een douchevloer van marlan heeft (als je wilt) het uiterlijk van natuursteen, maar voelt niet koud aan. Het is een sterk staaltje Dutch Design, en daar zijn we best trots op.

Materialen voor wastafels


Wastafels bestaan in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit diverse materialen, in verschillende kleuren en uiteenlopende designs. 

Wastafel van acryl

Acryl is een budgetvriendelijke, lichte kunststof. Het materiaal is sterk en voelt net als solid surface niet koud aan. Ondanks de hardheid van acryl is het materiaal niet vlekwerend. Het verwijderen van vlekken is lastig, wat het schoonhouden van een acryl wastafel bemoeilijkt.

Wastafel van mineraalmarmer

Mineraalmarmer is een natuurlijke materiaalsoort. Het grote voordeel van mineraalmarmeren wastafels schuilt in de ontwerpmogelijkheden: je kunt er veel kanten mee op. Het materiaal is daarnaast erg sterk en kan tegen een stootje. Een nadeel van mineraalmarmer is dat het net als beton gevoelig is voor chemische middelen, waaronder haarverf.

Ook met een wastafel van marlan worden bijzondere ontwerpen mogelijk. Omdat we het verwarmen en gieten, kunnen we deze solid surface verwerken tot unieke driedimensionale vormen.

Solid surface: de beste optie voor keukens en badkamers


Uiteraard vinden wij marlan ideaal voor in de keuken en in de badkamer. Daar hebben we ook een goede reden voor: vergeleken met andere materialen biedt marlan ook echt alleen maar voordelen. Solid surface is een breed toepasbaar materiaal. Net als de meeste andere materialen kan het tegen een stootje en voegt het karakter toe aan een interieur.

solid-surface-wastafel-met-hout

Waar veel materialen ten minste één nadeel hebben, combineert marlan de voordelen van alle genoemde materialen. En dat is niet toevallig: daar hebben wij rekening mee gehouden in de samenstelling en het productieproces van marlan. Benieuwd hoe marlan wordt gemaakt? Lees meer over ons productieproces.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van solid surface in de keuken of badkamer? Neem contact op, we helpen je graag!

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface