marlan in zorginstelling

Marlan: het perfecte materiaal voor projecten in de zorgsector

In de zorgsector gelden strenge hygiëne-eisen. Dat is altijd zo geweest. Bezoekers verwachten schone ruimtes, vrij van zichtbare én onzichtbare viezigheid. Deze verwachtingen zijn sterk toegenomen vanwege de huidige pandemie. 

Meer dan ooit willen zowel medewerkers als bezoekers hygiënische ruimtes. In dit blog leggen we uit waarom marlan solid surface het perfecte materiaal is voor projecten in de zorgsector.

Solid surface: een glad en niet-poreus oppervlak


Voor materialen die worden gebruikt in zorginstellingen gelden de hoogste hygiënenormen. Dat geldt natuurlijk voor behandel- en operatiekamers, maar net zo goed voor de publieke ruimtes in die zorggebouwen.

Denk aan receptiebalies, meubilair in wachtkamers, cafetaria en de sanitaire voorzieningen. Ook deze ruimtes worden dagelijks gebruikt door grote groepen mensen. Goed en snel schoon te maken oppervlakken zijn in zulke ruimtes geen overbodige luxe – ze zijn onmisbaar.

Solid surface in ziekenhuisbalie

Hoe speel je als architect of interieurbouwer goed in op de gestelde eisen en wensen van de zorgsector? Door te kiezen voor het juiste materiaal. 

Marlan solid surface is een duurzame kunststof die zich uitstekend leent voor de genoemde toepassingen. Het oppervlak van marlan is namelijk volledig glad en niet poreus. Vuil en bacteriën kunnen zich niet hechten aan een solid surface. Wat je ook maakt: met een ontwerp van marlan dragen ontwerpers hun steentje bij aan een betere zorgomgeving voor iedereen.

Solid surface is eenvoudig te reinigen


Omdat vuil en virussen zich niet hechten aan de solid surface, is marlan eenvoudiger te reinigen dan andere oppervlaktes. De vele gebruikelijke schoonmaakrondes in de zorginstellingen en praktijken zijn dan ook snel klaar. 

Of je nu standaard of agressieve reinigingsmiddelen gebruikt: het oppervlak blijft mooi. Ook virusdodende ontsmettingsmiddelen tasten het oppervlak van marlan niet aan. 

Duurzaam en lange levensduur


Marlan solid surface is behoorlijk hufterproof. Ideaal voor ruimtes waar dagelijks veel voetverkeer is. Gebruikssporen verwijder je in een handomdraai met een natte doek en zeep. Alleen als iemand er écht goed zijn best voor doet, is het oppervlak te beschadigen. En komt er onverhoopt een kras op, dan is dat ook geen probleem; marlan is namelijk goed te herstellen. 

Solid surface kantoormeubels in ziekenhuis

Raakt meubilair of sanitair onverhoopt flink beschadigd? Als reparatie niet meer mogelijk is, kunnen we de solid surface vervangen met een nieuw stuk. Ontwerpen van marlan kunnen eindeloos worden gerecycled. Op die manier verlengen we de levensduur, verminderen we afval en dragen we bij aan duurzaamheidsdoelstellingen. Het leverde ons een cradle-to-cradlecertificering (C2C) op.

Ontwerpen met creatieve vrijheid


Als architect of interieurbouwer ontwerp je het liefste met creatieve vrijheid. Je wilt prachtige ruimtes ontwerpen die ook nog eens voldoen aan de wensen van de klant. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Marlan is in vrijwel elke denkbare vorm te gieten. Het maakt zowel ontwerpen met strakke lijnen als organische vormen mogelijk. Juist in de steriele omgevingen van zorginstellingen komt de kunststof prachtig tot zijn recht.

Beschikbaar in meer dan 60 kleuren


Kleur bepaalt voor een groot deel de sfeer van een interieur, ook in zorginstellingen. Marlan is niet alleen qua vorm veelzijdig: we produceren onze solid surface in maar liefst
meer dan 60 kleuren. Voor iedere kleur hebben we een door onszelf ontwikkelde bijpassende lijm. Hierdoor ontstaat de naadloze verlijming die kenmerkend is voor marlan.

Interieurprojecten in de zorgsector zijn uiteenlopend en veelzijdig, net als de toepassingen van marlan solid surface. Marlan is hygiënisch, duurzaam en vrij te vormen. Wat dat betreft is marlan de perfecte match voor zorginterieur. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van marlan solid surface voor jouw project?

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface