circulaire-solid-surface

Marlan on Demand: circulaire solid surface

Marlan gelooft in een circulaire toekomst. Recycling, duurzaam produceren en een circulaire economie worden de standaard. En dat is hoognodig. Want terwijl de wereldwijde vraag naar grondstoffen groeit, nemen de voorraden af.

Wij vinden het belangrijk dat onze producten en de manier waarop die totstandkomen, bijdragen aan een duurzamere toekomst. Vanuit die gedachte introduceren we onze nieuwste innovatie: een circulaire solid surface.

Marlan en duurzaamheid gaan hand in hand

Duurzaamheid en recyclen stond altijd al voorop. Wist je bijvoorbeeld dat elke meter van het dak van onze fabriekshal is gevuld met zonnepanelen?

Door slimmer om te gaan met onze grondstoffen, verlagen we ook nu al onze impact op het milieu. We doen dit door:

  • Een zo goed als CO2-neutrale productie dankzij onze zonnepanelen
  • Afvalreductie tot wel 70% door een nieuwe gietinstallatie
  • Hergebruik van eigen afval

Nu willen we nog een stap verder gaan, door ook het restmateriaal-afval van onze eindgebruikers te verwerken tot nieuwe producten.

Marlan on Demand – Solid as a Service

Met trots introduceren we Marlan on Demand – Solid as a Service. Je betaalt niet voor ons product, maar voor het gebruik ervan. Zo genieten onze klanten altijd van een perfect onderhouden interieur, voor een vast bedrag per maand.

quote-2-rik-heerema

De eerst beschikbare kleur is Neutral White. Door de unieke samenstelling kunnen we deze solid surface écht oneindig hergebruiken, zonder kwaliteitsverlies.

Al vanaf het ontwerp houden we rekening met hergebruik. We hebben het sanitair namelijk zo ontworpen dat het makkelijk te repareren is. En raakt een product van Neutral White flink beschadigd? Dan voorzien wij je binnen no-time van gloednieuw sanitair. We nemen het oude materiaal weer in en hergebruiken het als component voor nieuwe producten. 

ecolan-solid-surface-infographic

Welkom bij de toekomst van solid surface

Met Marlan on Demand gaan wij een actieve rol spelen in het realiseren van een circulaire economie. We starten deze innovatieve toepassing voor hotels

Voor elke hotelketen geldt namelijk hetzelfde: de inrichting van sanitaire ruimtes vraagt om grote investeringen. En wanneer er iets kapot gaat, lijdt het comfort voor gasten hieronder. Ook moeten de producten tegen hoge kosten worden vervangen. In dit scenario is het risico voor het hotel. 

Met Marlan on Demand nemen wij dat risico én het afval van hotels over. Hotels kunnen marlan-producten als onze douchevloeren, wastafels en baden iedere dag gebruiken, wij houden ze in perfecte staat. Minder afval voor hotels, maximaal comfort voor de gasten.

De voordelen van Marlan on Demand voor hotels op een rij:

  • Sanitair is altijd in perfecte staat
  • Service en onderhoud zolang het contract loopt
  • Maximaal comfort voor gasten
  • Geen grote investering vooraf
  • Geen afvalverantwoordelijkheid

Nieuwsgierig geworden over Marlan on Demand en Solid as a Service? Neem contact op met onze salesmanager Dolf Boorsma voor de mogelijkheden.

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface