marlan in zorginstelling

5 redenen om marlan toe te passen in de zorg

Materialen voor de zorg moeten aan hoge eisen voldoen. Logisch: patiënten zijn kwetsbaar en medewerkers moeten op een prettige manier hun belangrijke werk kunnen doen. 

Marlan solid surface wordt al tijden gebruikt in zorginstellingen. Er zijn vijf redenen waarom marlan bij uitstek geschikt is voor toepassing in de zorg: het is hygiënisch, duurzaam, onderhoudsarm, comfortabel en wordt op maat geleverd. Daar vertellen we je graag wat meer over.

1. Marlan voldoet aan RIVM-normen voor hygiëne


De belangrijkste voorwaarde voor materialen in een zorgomgeving is dat ze hygiënisch moeten zijn. Marlan zet hygiëne op de eerste plek. Het niet-doordringbare oppervlak wordt moeilijk vies en makkelijk weer schoon.

Het RIVM heeft strenge hygiëneregels voor verpleeghuizen opgesteld om de gezondheid van cliënt en medewerker te beschermen. De algemene eis waaraan iedere ruimte dient te voldoen: wanden en vloeren moeten van een glad, niet-absorberend materiaal zijn dat goed schoon te maken is.

Marlan solid surface is hiervoor een uitstekende keuze. Het is glad en niet poreus. Bacteriën hechten zich daardoor moeilijk aan het oppervlak. Door deze eigenschappen is marlan ook eenvoudig schoon te maken door medewerkers. 

De solid surface van Marlan voldoet dus aan de eisen van het RIVM. Maar het heeft meer voordelen die de hygiëne bevorderen. Marlan is namelijk naadloos te verlijmen. Dat betekent dat er geen sprake is van kiertjes of kitranden waarin bacteriën zich kunnen ophopen. 

Marlan kan worden geleverd als platen, die in muren en vloeren worden verwerkt. Daarnaast kunnen we marlan gieten tot gebruiksproducten. Zo kunnen we wastafels, aanrechtbladen en balies van marlan maken. Je kunt de hygiënische eigenschappen van marlan voor iedere toepassing inzetten.

2. Duurzaam en kleurvast materiaal


Daarnaast is het essentieel dat je voor duurzaam materiaal kiest, zodat je niet om de paar jaar de boel moet vervangen. Marlan gaat jarenlang mee en blijft er al die tijd mooi uitzien. 

 

Solid surface in ziekenhuisbalie

Als je eenmaal marlan gebruikt, hoef je er jarenlang niet meer naar om te kijken. Het materiaal is zeer robuust en slijtvast. Doordat het zo stevig is, krijg je het bijna niet kapot. Ook bij intensief gebruik kun je op marlan rekenen.

Marlan is bovendien kleurvast. Het wordt niet vaal en het vergeelt ook niet. Het gaat dus niet alleen lang mee; het blijft er altijd mooi uitzien.

3. Solid surface geeft weinig onderhoud


Als je marlan eenmaal hebt geïnstalleerd, heb je er geen omkijken meer naar. Mocht het onverhoopt beschadigd raken, dan is het eenvoudig en ter plaatse te repareren. Onderhoud? Dat is er niet. Doordat marlan zo hygiënisch glad is, hecht vuil zich er maar moeilijk aan. Medewerkers hoeven alleen maar een hygiënische doek over marlan heen te halen en schoon is het, of het nu een vloer of een wastafel is. Je hebt dus weinig werk van marlan.

Vanwege de robuustheid van marlan hoef je het niet om de paar jaar te vervangen. Mocht het materiaal beschadigd raken (en daar moet je enorm je best voor doen), dan kun je het heel eenvoudig en onzichtbaar laten repareren. Zo kan de plaat of het gebruiksproduct weer jarenlang mee.

4. Mooie uitstraling en comfortabel


Solid surface van Marlan is praktisch en mooi. Het is beschikbaar in iedere kleur. Je kunt zelfs kiezen voor marlan met natuursteen-look, zoals graniet of marmer. Dit kan een uitkomst zijn voor de ontvangstbalie, maar ook voor een privékliniek die graag een luxe uitstraling heeft. 
 

Met marlan creëer je een prettige ambiance, en in een fijne omgeving voelen cliënten zich op hun gemak.

Ten slotte is marlan ook comfortabel. In tegenstelling tot keramiek of natuursteen voelt dit materiaal niet koud aan. Een vloer en sanitaire voorzieningen van marlan zijn daardoor erg prettig voor cliënten.

5. Maatwerk voor optimaal ingerichte ruimtes


Met marlan kun je alle kanten op. Het naadloos verlijmen is behalve hygiënisch ook heel mooi. Producten lijken uit één stuk gemaakt. Een ontvangstbalie van 10 meter lang, met een afwijkende vorm? Geen probleem. Sanitaire ruimtes met een vreemde hoek? Doen we. 

Met marlan kunnen ruimtes optimaal worden benut. Architecten en ontwerpers worden niet beperkt door het materiaal. Doordat marlan iedere vorm kan aannemen, kan elk design-idee worden uitgevoerd.

Dit heeft nog een belangrijk voordeel voor de zorg. Doordat het materiaal in iedere vorm kan worden gegoten, kunnen we bijvoorbeeld wasbakken op maat leveren. 

antaris-wasbak-solid-surface

Een voorbeeld hiervan is de Antaris-wasbak, speciaal ontworpen voor zorginstellingen. Deze solid-surface wasbak heeft twee stevige hendels voor andersvaliden. Rolstoelgebruikers kunnen de wastafel zonder problemen gebruiken: er zitten geen obstakels aan de onderkant, zodat ze met hun rolstoel tot onder de wasbak kunnen komen.

Marlan solid surface in de zorg


Marlan is ideaal in de zorg. In een zorgomgeving komt het materiaal goed tot zijn recht, want marlan:

1. Voldoet aan de hygiëne-eisen van het RIVM;
2. Is robuust;
3. Is onderhoudsarm;
4. Wordt op maat gemaakt;
5. Is comfortabel.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van solid surface in de zorg? Neem contact op, we helpen je graag!

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2024 Marlan® Solid Surface