Solid Surface Douchevloer

Advies bij het kiezen van een douchebak of douchevloer

Ontwerp je de douche van een compleet nieuwe badkamer? Heeft de huidige douche een upgrade nodig? Of het nu gaat om een particuliere woning, een camping of een zorginstelling – je ontkomt niet aan het kiezen van een geschikte douchebak of douchevloer. 

En als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, voor welke vorm ga je dan? Welk materiaal kies je? In dit blog helpen we je bij het kiezen van dit belangrijke onderdeel van een nieuwe douche.

Het verschil tussen een hoge douchebak of lage douchevloer


De keuze voor het type douchevloer is een belangrijke. Kies je voor een hoge douchebak of een lage douchevloer? 

Het grootste verschil is de rand. Een douchevloer is gelijk aan de badkamervloer en heeft geen rand. Marlan maakt dit type douchevloer volledig op maat. Een douche met zo’n vloer wordt daarom ook wel inloopdouche genoemd – je loopt er zo in.

Een hogere douchebak heeft een rand van gemiddeld 10-20 centimeter hoog. Dit type douchebak heeft wel altijd een duidelijke rand – je moet dus echt even op of in de bak stappen.

Of een douchebak of douchevloer beter past, hangt af van de badkamer.

Stel dat je een luxe badkamer inricht voor een vakantiehuis of hotel. In dat geval kiezen mensen vaak voor een douchevloer. Het strak overlopen van de badkamervloer naar de douchevloer heeft een luxe uitstraling die goed past bij de hospitality.

Luxe douchebak op maat van solid surface

Een luxe douchevloer van solid surface 

Daarnaast is een douchevloer praktisch. Mensen die slecht ter been zijn, stappen zonder een rand gemakkelijk de douche in. Bij een douchebak gaat dat vaak toch wat lastiger. Hierdoor zijn vlakke douchevloeren een geschikte toepassing in verzorgingshuizen of ziekenhuizen.

Een hogere douchebak vergt wel iets minder installatietijd. Dit komt doordat de afvoer al in de douchebak verwerkt zit. Bij een vlakke douchevloer moet de afvoer nog in de vloer worden gemonteerd. Platen van marlan zijn 24 millimeter dik en we produceren de afdekplaat in dezelfde kleur.

Welk materiaal douchebak of douchevloer kies je?


Douchebakken en douchevloeren zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. De populairste materialen zijn acryl, keramiek en
solid surface

Alle drie materialen zijn stroef – je glijdt er niet snel op uit. Acryl is goedkoop en isolerend, maar verliest na verloop van tijd zijn glans. Bij veelvuldig verbruik, zoals op campings of in hotels, versnelt dit proces behoorlijk.

Keramiek is krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en gaat lang mee. Een nadeel van keramiek is wel dat het koud aanvoelt. Dat is in de badkamer niet altijd prettig. 

Solid surface is een hoogwaardige kunststof. Het materiaal is niet-poreus, naadloos, kleurvast en duurzaam. Een douchevloer van solid surface is een lust voor het oog en voelt niet koud aan, in tegenstelling tot keramiek.

Een douchebak of douchevloer in elke vorm


Of het nu gaat om een grote of kleine badkamer, er is altijd een passende douchevloer of douchebak te vinden. De meest voorkomende vormen zijn rechthoeken of vierkanten, kwartrond of een vijfhoek. Ondanks de mogelijkheden, zijn dit nog wel traditionele afmetingen. 

Sommige situaties vragen om maatwerk. Zit er bijvoorbeeld een gekke hoek in de badkamer? Of moet het douche-oppervlak extra ruim zijn? In zo’n geval biedt een solid surface douchebak uitkomst. Dit materiaal kan in elke wensbare vorm worden gegoten. 

Solid surface douchevloer met gekke hoek

Op maat gemaakte solid surface douchevloer met uitsparing 

Daarnaast is het naadloos te verlijmen. Ook al lijm je meerdere platen aan elkaar vast, het geheel lijkt uit één deel te bestaan. Hierdoor heb je ook geen risico op lekkages.

Meer weten over onze douchevloeren op maat?

Marlan produceert hoge kwaliteit douchevloeren op maat. Dit doen we voor klanten in uiteenlopende sectoren. Van particuliere projecten tot aan hospitality en de gezondheidszorg.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van solid surface in de badkamer? Neem dan even contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Button: ik neem contact op

© 2014 - 2021 Marlan® Solid Surface