Marlan® Solid Surface toepassingsmogelijkheden – BLOG

Heeft u de mogelijkheden van Marlan® al ontdekt? Marlan® Solid Surface is een hoogwaardige kunststof gebaseerd op een polyesterhars van de hoogste klasse. Marlan® beschikt over unieke eigenschappen, zoals vochtbestendig, voedselveilig, het is niet poreus, en het is naadloos te verbinden met de unieke Polymix™. In deze blog geven we u inspiratie en inzicht in de mogelijkheden met Marlan®.

Toepassingsmogelijkheden

De vele unieke eigenschappen van Marlan® Solid Surface maken het zeer geschikt voor veel uiteenlopende toepassingen. Met name voor projecten waar hygiëne, intensief gebruik, en vochtbestendigheid een rol spelen. Maar niet minder bij projecten waar de esthetiek en maatwerk elementen vormen voor een succesvol resultaat.

Zorg

In de zorg is hygiëne uiteraard van groot belang. In de zorg werkt men met kwetsbare mensen. Onhygiënische materialen en apparatuur kunnen grote risico’s opleveren voor patiënten. Marlan® Solid Surface is een uitstekend materiaal voor ziekenhuizen, revalidatiecentrums en verpleeghuizen. In het Emma Kinderziekenhuis is recent gebruik gemaakt van Marlan® Solid Surface. Architect OPERA Amsterdam deed ruimtelijke ingrepen die uitermate doeltreffend zijn om de wereld buiten ‘naar binnen te halen’ Dit project is een mooi voorbeeld en inspiratiestuk voor het gebruik van Marlan in de zorg.

 
Gebruik van Marlan® Solid Surface in het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Hotels en recreatie

Wanneer we een hotel boeken kijken we naar de uitstraling van een hotel, de locatie, faciliteiten en veelal lezen we recensies om te checken of het hotel goed onderhouden is. Een schone badkamer is hierbij een belangrijk item. Voor toepassingen in hotels en andere recreatiegelegenheden is Marlan® Solid Surface een uitstekend materiaal. Door het niet poreuze oppervlak en kitvrije randen is het gemakkelijk schoon te houden en bied het een lange levensduur.

De vormvrijheid en enorme keuze in kleuren bieden altijd een oplossing op maat die passen bij de uitstraling van het hotel of recreatiegelegenheid.


Een prachtig project, alle counters en wastafels in de Stadschouwburg Utrecht zijn van Marlan® Solid Surface.
 

Jacht- en Camperbouw

Vormvrijheid speelt bij een schip of camper een grote rol. Het gebruik van Solid Surface is daarom bijna evident. Marlan® bied de mogelijkheden om mee te denken in zowel de ontwerp als de opleverfase.  Het materiaal kan vormvrij en volledig op maat worden toegepast, en waar nodig zelfs op locatie worden aangepast.

We hebben onlangs mooie projecten uitgevoerd met Marlan® Solid Surface voor bijvoorbeeld de luxe Roelofsen camper en het zeiljacht de Ecolution.

Uniek voor de jacht en camperbouw is de Marlan® douchevloer, deze is kitvrij en volledig op maat van de ruimte te produceren. Rondom is de douchevloer waterpas dit geeft in combinatie met naadloze verbindingen een gegarandeerd waterdicht resultaat. Zelfs de positie van de afvoer is volledig naar wens te plaatsen.

 
Prachtig gebruik van Marlan® in luxe Roelofsen camper & de badkamer op het zeiljacht, de Ecolution.

Overheid en onderwijs

In Onderwijs en overheidsgebouwen worden meubilair vaak intensief gebruikt. Functionaliteit is voor deze projecten van groot belang. Marlan® Solid Surface is een materiaal dat schoonheid en praktisch gebruik bij elkaar brengt. De producten van Marlan zijn recent op verschillende manieren toegepast in overheids- en onderwijsinstellingen. Bijvoorbeeld in de werkblokken in BINAS lokalen van het Cygnus Gymnasium in Amsterdam. Doordat Marlan® Solid Surface bestand is tegen chemicaliën was dit een perfecte match.


Werkblokken van Marlan in BINAS lokalen in Cygnus Gymnasium in Amsterdam & het Moller in Waalwijk.

Keuken en badkamer

Natuurlijk is Marlan® een materiaal dat zeer geschikt is voor keukens en badkamers. Het geeft een luxueus gevoel en is zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. Met Marlan® zijn resultaten uit een stuk te verwezenlijken, dit door de geweldige naadloze verlijmingen.

Met een uitgebreid assortiment aan waskommen en spoelbakken heeft Marlan® voor elke wens wel een mogelijkheid.

Uniek zijn de vele kleurmogelijkheden die Marlan® heeft in alle verschillende waskommen en spoelbakken. We hebben een aantal voorbeelden van toepassingen van Marlan in de keuken en badkamer op een rijtje gezet.


Gebruik van Marlan® in de keuken

 
Gebruik van Marlan® in de badkamer

© 2014 - 2019 Marlan® Solid Surface