Veelgestelde vragen

Wat is Solid Surface?

Solid Surface

Solid Surface is een verzamelnaam voor een homogeen materiaal. Een binding van een hars met Aluminium Tryhidraad oftewel ATH en overig kleurdrager.

Marlan® Solid Surface is een massief, niet poreus materiaal. Het is een homogeen mengsel van een speciaal hiervoor ontwikkelde polyesterhars en minerale vulstoffen.

Het lijkt op marmer en graniet, maar kan in principe als een hardhout worden bewerkt. Marlan® heeft door en door dezelfde kleur. Hierdoor kunnen er ook driedimensionale vormen gerealiseerd kunnen worden. Marlan® combineert de voordelen van synthetische materialen met de schoonheid van natuurproducten zoals marmer en graniet. Daarentegen weegt het minder, is het chemicalien bestendig en voelt het veel warmer aan dan natuurlijke stenen.

Marlan® heeft een unieke lichtdoorlatende eigenschap, de z.g.n. translucentie. Dit geeft het product een unieke uitstraling dat, onder invloed van een wisselende belichting, steeds op verschillende manieren tot uitdrukking komt.

Met onze speciale POLYMIX twee componenten lijmen kunnen naadloze en bijna onzichtbare verbindingen tussen Marlan® producten worden gemaakt, waardoor er een hygiënische eenheid ontstaat.

 

Waar kan ik Marlan® Solid Surface bestellen?

Marlan® wordt vertegenwoordigd door distributeurs, interieurbouwers en installateurs.

Halffabricaten van Marlan® worden exclusief via distributeurs verkocht. In Nederland zijn dit Maiburg, Hout Decoratief Noord en Hout Import Reuver.

Wat is het verschil van Marlan® ten opzichte van andere merken Solid Surface?
Waar kan ik Marlan® Solid Surface toepassen?
Wanneer is Marlan® Solid Surface een alternatief?
Wat zijn de technische eigenschappen van Marlan® Solid Surface?
Waar is Marlan® Solid Surface tegen bestand?
Hoe kan ik Marlan® Solid Surface het beste schoonmaken/houden?
Kan ik zelf Marlan® Solid Surface verwerken?
© 2014 - 2018 Marlan® Solid Surface